Het Schildmeer en ’t Roegwold – Wandelen en zwemmen met de hond

Tussen het Schildmeer en ’t Roegwold is een gedeelte losloopgebied voor honden. Hier kun je prachtig wandelen langs het water en de weilanden.

Parkeren bij het losloopgebied

Er is een openbare parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Deze vind je aan het begin van de Roegeweg. Als navigatieadres kun je Roegeweg 2 gebruiken, dan kom je bij de openbare parkeerplaats.

Gaan jullie in het laagseizoen en willen jullie meteen naar het strand van het Schildmeer? Er is ook een openbare parkeerplaats aan het Schildmeer. Deze is aan het einde van de Roegeweg. Onder deze link vind je het navigatieadres naar de ‘parkeerplaats strand.’

Losloopgebied tussen het Schildmeer en ’t Roegwold

Het losloopgebied tussen het Schildmeer en ’t Roegwold loopt langs een fietspad. Hierdoor is het goed begaanbaar voor rolstoelen, scootmobielen en buggy’s.

Wij waren hier op een doordeweekse dag in de ochtend en hebben op de hele route 1 fietser gezien. Misschien is het in het weekend een drukker bezochte route, maar wij hebben hier geen hinder aan ondervonden. Is jullie ervaring anders? Laat dan onder aan de pagina een bericht achter. 🙂

Aan de linker kant van het losloopgebied is afwisselend met weiland en stukken bos. Hier kun je dan ook op verschillende plaatsen linksaf slaan naar ’t Roegwold. Hier moeten honden wel overal aan de lijn. Tip: Neem regenlaarzen mee als het nat weer is. Het is nog al drassig!

Langs het losloopgebied staan verschillende bankjes en picknicktafels waar je kunt genieten van het uitzicht over het Schildmeer. Dit ligt namelijk rechts van het losloopgebied!

Hier is de rand van het water te hoog voor honden om er goed in en uit te kunnen gaan. Het water over rand is meteen diep en er is geen geschikte plek om omhoog te komen. Als je met de hond wilt gaan zwemmen, kun je beter naar het strand bij het Schildmeer gaan.

Het losloopgebied is ongeveer 2 km lang. Wij zijn de zelfde routes weer terug gewandeld om vervolgens naar het strand van het Schildmeer te gaan.

Schildmeer Groningen

Met de hond naar het Schildmeer

Vanaf het losloopgebied kun je via het vakantiepark naar het strand wandelen. Hier wandel je binnen 10 minuutjes wel overheen. Aan de andere kant van het vakantiepark is meteen het strand.

In het hoogseizoen (tussen 15 april en 1 oktober) mogen honden aangelijnd mee op het strand. In het laagseizoen mogen honden hier lekker loslopen en zwemmen.

Het water is schoon en het zand lekker zacht. Hier kunnen honden zich lekker uitleven! Als jullie verder willen wandelen langs het Schildmeer, kun je door wandelen aan de andere kant van het strand. Hier moet de hond weer aan de lijn.

Wandelen jullie hier ook wel eens?

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring! Hier onder kun je een berichtje achterlaten of tips delen als je dat wilt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *