Met de hond naar het Bedumerbos in Bedum

Het Bedumerbos ligt in het plaats Bedum, een kleine 10 minuten rijden vanaf de stad Groningen. In dit bos kun je heerlijk wandelen met de hond. Onder appèl en op de wandelpaden mogen honden hier loslopen.

Bedumerbos

Parkeren bij het Bedumerbos

Er is een openbare parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Deze ligt aan de Waldadrift. Je kunt deze ook vinden onder de naam Carpool Bedum.

Verharde paden

Er loopt een verhard pad vanaf de parkeerplaats helemaal rond door het Bedumerbos. Hierdoor is het goed geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s. Ook tijdens de natte en regenachtige dagen is dit ontzettend fijn.

Wandelen met de hond in het Bedumerbos

Het Bedumerbos is een echt dorps bos. Er staat een grote diversiteit aan (jonge) bomen en het heeft een ruimtelijk gevoel. De stevige paden leiden je langs bankjes, sloten en begroeiing.

Er is ook ruimte voor honden om te kunnen spelen buiten de paden. Vanaf de parkeerplaats kom je vrijwel meteen bij een groot grasveld, waar honden even lekker samen kunnen ravotten.

Een horecagelegenheid is er niet aan het wandelgebied. Maar met een zelf meegebracht lunchpakketje kun je hier neerstrijken op één van de bankjes langs het wandelpad.

Wandelen jullie wel eens bij het Bedumerbos?

Wij hebben het idee dat het Bedumerbos vooral bezocht wordt door mensen uit de buurt. Toch vonden wij dit een ontzettend prettige plek om te wandelen.

Kom jij hier ook wel eens met de hond? En wil je jouw ervaring of tips met ons delen? Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *