Met de hond naar de Hoornseplas – Wandelen en zwemmen

De Hoornse plas ligt net buiten de stad Groningen. In het hoogseizoen (1 april tot 1 oktober) is het hier verboden voor honden. In het laagseizoen (1 oktober tot 1 april) mogen honden hier van maandag tot en met vrijdag loslopen. In het weekend moeten honden ook hier aan de lijn.

Parkeren bij de Hoornseplas

Parkeren is gratis bij de Hoornseplas. Er zijn verschillende parkeergelegenheden, waar onder bij Beachclub Kaap Hoorn. Hier kun je van woensdag tot en met zondag ook terecht voor een hapje en een drankje. Honden zijn welkom!

Er is nog een parkeerplaats aan de Achterom in Eelderwolde en nog eens één iets verderop aan de plas. Zeker in het laagseizoen is hier plek genoeg.

Wandelen met de hond bij de Hoornseplas

De Hoornseplas is een waar hondenparadijs! Het is een erg divers en groot gebied. Met mooi weer is er veel kans om speelmaatje te treffen.

Het water is schoon en honden kunnen hier makkelijk vanaf het strand het water in. Op het zachte zandstrand kunnen honden heerlijk ravotten!

Er loopt een verhard pad rondom de Hoornseplas wat het ook goed begaanbaar maakt voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s.

Aan de andere kant van het verharde pad, ligt een brede grasstrook waar verschillende bomen langs staan. Ook vind je langs de wandelroute een groot aantal bankjes met prullenbakken ernaast. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de plas.

De brug die de Hoornseplas scheidt van het Hoornsemeer heeft een fietspad en een voetgangers pad. Zo loopt niemand elkaar in de weg en kan de hond ook gewoon los blijven lopen. Vanaf de brug kun je uitkijken over het Hoornsemeer.

Aan het strand is een grote speeltuin voor kinderen. Hier wordt gevraagd om honden aan te lijnen of om er omheen te wandelen.

Bij de speeltuin staan verschillende klimtoestellen, glijbanen en schommels. Er is ook een waterpomp aan het strand voor kinderen om mee te spelen. De speeltuin is voor jong en oud!

Op het strand zijn 2 openbare toiletgelegenheden aanwezig.

Wandelen jullie wel eens bij de Hoornseplas?

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring over deze toffe plek! Hier onder kun je een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *