Met de hond naar het Zuidlaardermeer – Wandelen en zwemmen

Het Zuidlaardermeer ligt op de grens tussen Groningen en Drenthe. Tussen Zuidlaren en Hoogezand in. In het laagseizoen (tussen 1 oktober en 1 april) mogen honden hier loslopen op het strand.

In het hoogseizoen (tussen 1 april en 1 oktober) kun je hier met de hond zwemmen op het hondenstrandje.

Parkeren bij het Zuidlaardermeer

Parkeren kan gratis bij het Zuidlaardermeer. Er zijn meerdere parkeerplaatsen aan de Strandweg. Als je bij het strand wilt parkeren, kun je als navigatieadres Beachclub Vifero aanhouden.

Wil je nog een stuk door het natuurgebied wandelen? Dan kun je de auto ook een stukje terug parkeren aan de Strandweg. Vanaf de parkeerplaats wandel je over een bospad naar het strand.

Wandelen bij het Zuidlaardermeer

Vanaf de eerste parkeerplaats aan de Strandweg wandel je zo een prachtig stukje natuur in. Het pad brengt je langs de dichte begroeiing aan het meer. Hier kijk je al uit over deze parel.

Als je het pad ongeveer 20 minuutjes blijft volgen, kom je bij het strand uit.

Zwemmen bij het Zuidlaardermeer

In het laagseizoen mogen honden lekker loslopen op het strand. En natuurlijk een flinke plons nemen!

Het water blijft hier vrij lang ondiep. Hierdoor is het erg geschikt voor kleine hondjes en voor beginnende zwemmers.

Je kunt hier helemaal door wandelen tot het eind van het strand. Halverwege kun je met de bocht mee over het verharde pad. Hier ligt een aanlegsteiger aan het einde. Vanaf de steiger kun je prachtig uitkijken over het water!

Op het strand, ter hoogte van het paviljoen, staan ook een aantal speeltoestellen voor kinderen. In het laagseizoen kun je hier lekker met het hele gezin even uitwaaien. In het hoogseizoen mogen honden aan deze kant helaas niet het strand op.

Hondenstrand Zuidlaardermeer

Een klein gedeelte van het strand is aangewezen als hondenstrand. Hier mogen honden ook in het hoogseizoen komen om een frisse plons te nemen.

Het hondenstrand ligt helemaal in het begin van het strand, als je vanaf de parkeerplaats komt. Net naast het surf en naaktstrand, tegen de bosrand aan. Het is geen super groot stuk, maar wel genoeg om even af te koelen tijdens de warme dagen.

Horeca bij het Zuidlaardermeer

Paviljoen Vifero zit direct aan het strand. Deze is in het hoogseizoen geopend van donderdag tot en met zondag. Wij zijn hier zelf niet geweest omdat deze toen gesloten was.

Wandelen jullie wel eens bij het Zuidlaardermeer?

Hebben jullie nog leuke tips voor eventuele horecagelegenheden? Of wil je een ervaring of andere tips delen? Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *