Losloopgebied Adriaan Tripbos met zwemwater in Sappemeer

Het Adriaan Tripbos ligt in Sappenmeer in de provincie Groningen. Het is een heerlijke plek voor een wandeling en een verfrissende duik voor de hond. Een groot gedeelte mogen honden hier loslopen. Hier lees je alles over deze toffe plek. šŸ˜€

Adriaan Tripbos
Zwemwater in het Adriaan Tripbos

Parkeren bij het Adriaan Tripbos

Er is een openbare parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Deze vind je aan De Vosholen 93 in Sappenmeer. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Een andere parkeerplaats ligt aan het aangelijnde gebied. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Om alleen door het aangelijnde gebied te wandelen, kun je links aanhouden vanaf de parkeerplaats en daar het bos induiken.

*De paden zijn niet verhard, maar bestaan uit stevige zandpaden. Hierdoor is het niet geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s.

Losloopgebied Adriaan Tripbos

Losloopgebied in het Adriaan Tripbos

Het losloopgebied van het Adriaan Tripbos bestaat voornamelijk uit een prachtig stuk bos, vennen en een grote zwemvijver in het midden. Vanaf de parkeerplaats aan het losloopgebied wandel je het eerste stuk door het bos. Er is geen gemarkeerde wandelroute uitgezet in het gebied.

Als je het grote pad volgt en links blijft aanhouden, kom je bij het zwemwater terecht. Hiervoor ga je door het houten poortje heen. Voor de waaghalzen: Klim de hoge berg eens op via de trap of aan de achterkant van de berg. Het uitzicht is prachtig!

*Aan de overkant van het zwemwater staan (augustus 2021) grote geiten te grazen. Het gebied is wel afgezet en vrij ver weg van het strandje, maar kan onrust veroorzaken voor de honden met een sterk jachtinstinct.

Adriaan Tripbos
Uitkijkpunt in het Adriaan Tripbos

Zwemwater bij het Adriaan Tripbos

Het zwemwater in het Adriaan Tripbos is een heerlijke plek voor de honden! Er is een zandstrand waar de honden lekker kunnen spelen en rennen. Het water wordt geleidelijk aan dieper, dus ook de kleine honden en pups kunnen hier rustig het water in.

Met het mooie weer heb je veel kans om hier speelmaatjes tegen te komen! Komen jullie liever op een rustiger moment? Kom dan eens vroeg in de ochtend en geniet van de rust en stilte in dit prachtige natuurgebied.

Er zit geen horecagelegenheid aan het gebied. Aan de overkant van het zwemwater staat een picknickbankje. Hier kun je prachtig uitkijken over het water en de grazende geiten. Hiervoor ga je eerst weer terug de houten poort door om vervolgens het wandelpad te volgen in een rondje om het water.

Adriaan Tripbos

Wandelen jullie wel eens in het Adriaan Tripbos?

Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips en ervaring! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. šŸ™‚

EĆ©n antwoord op “Losloopgebied Adriaan Tripbos met zwemwater in Sappemeer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *