Losloopgebied Appelbergen in Glimmen – Hondsrug

Natuurgebied Appelbergen is een prachtig stuk natuur in Glimmen. Het is onderdeel is van de Hondsrug, die helemaal van Groningen tot aan Emmen doorloopt. Een gedeelte van dit gebied is losloopgebied voor honden.

Parkeren bij losloopgebied Appelbergen

Er is een openbare parkeerplaats voor paviljoen Appelbergen. Het navigatieadres is Hoge Hereweg 33 in Glimmen. Vanaf de parkeerplaats loop je meteen het losloopgebied in.

Wandelen met de hond bij natuurgebied Appelbergen

Natuurgebied appelbergen is heerlijk divers. Bos, water en zandvlaktes wisselen elkaar af. Vanaf de parkeerplaats wandelen je meteen het bos in. Hier vind je een grote diversiteit aan bomen en begroeiing.

Er lopen brede zandpaden door het bos heen, maar je kunt ook over de smalle paadjes door het bos struinen. Als je het brede pad volgt, kom je bij het meertje uit.

Vanaf de bosrand kijk je uit over dit prachtige meer. Op de achtergrond zie je de heide in alle rust liggen. Honden kunnen even een frisse duik nemen in dit meertje.

Het water is niet super schoon, maar dat ruik je wel op de terugweg in de auto. 😀

Vanaf het meertje kun je verder wandelen het bos in, of de wandeling voortzetten langs de heide. Het heuvelachtige gebied geeft je even het idee dat je niet meer in Nederland bent.

Wandelroute door Appelbergen waar de hond welkom is

Vinden jullie het leuk om een wandelroute te volgen? Dan kun je vanaf paviljoen Appelbergen beginnen aan een wandelroute van 3,5 km. Hiervoor volg je de gele paaltjes.

Een gedeelte van de route moeten honden aangelijnd zijn. Maar de route loopt ook een gedeelte door het losloopgebied op de zandvlakte. Het is een leuke, afwisselende route. De paden zijn niet verhard, maar bestaan uit zandpaden.

Losloopgebied Appelbergen

Horeca bij natuurgebied Appelbergen

Aan het losloopgebied, bij de parkeerplaats, vind je paviljoen Appelbergen. Hier kun je lekker buiten zitten op het terras met prachtig uitzicht. Er is ook een buitenspeeltuin voor kinderen. De hond is ook binnen welkom.

Helaas was het paviljoen gesloten toen wij hier waren in verband met corona. Maar afhalen was wel mogelijk. Wij hebben hier lekker genoten van een lekker frietje met mayo in de auto. 🙂

Wandelen jullie ook wel eens bij natuurgebied Appelbergen?

Wij zijn nieuwsgierig wat jullie van deze prachtige plek vinden. Hier onder kun je tips en ervaringen delen over het losloopgebied en daar buiten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *