Losloopgebied in het Beijumerbos in Groningen

Het Beijumerbos is een prachtig stuk natuurgebied in het noorden van Groningen. Een gedeelte hiervan is losloopgebied. Hier kun je heerlijk de drukte van de stad ontvluchten en genieten van een mooie wandeling met de hond.

Beijumerbos

Parkeren bij het Beijumerbos

Er is een openbare parkeerplaats aan de Oosterweg in Zuidwolde. Als navigatieadres kun je Oosterweg 62 aanhouden. Daar tegenover is de parkeerplaats.

Losloopgebied in het Beijumerbos

Vanaf de parkeerplaats loop je direct het losloopgebied in. Er staat een informatiebord waarop je precies kunt zien hoever het losloopgebied doorloopt.

Het losloopgebied loopt door tot aan het einde van het pad, helemaal om het water heen. Wanneer je de weg oversteekt kom je de bordjes tegen waarop staat dat honden aangelijnd moeten worden.

In het losloopgebied vind je verschillende kunstobjecten. Er staan bankjes langs de paden en er zijn verschillende plekken waar de hond even lekker het water in kan. Ook is er ruimte genoeg voor honden om lekker rond te rennen en samen te spelen.

Een heerlijke plek om een middagje rond te struinen met de hond. Vergeet je zelf meegebrachte lunchpakketje niet, want er is geen horecagelegenheid aan het gebied.

Wandelroute door het Beijumerbos

Er is ook een wandelroute door het gebied die je met de hond kunt volgen. De wandelroute Natuurbeleefpad Beijumerbos begint bij de boven genoemde parkeerplaats en gaat gedeeltelijk door het losloopgebied.

Op de route zijn ook stukken waar de hond aangelijnd moet worden. Dit staat duidelijk met bordjes aangegeven. De route is 3,4 km lang en brengt je langs bossen, weilanden en watertjes.

Rolstoelvriendelijke route

De gehele route van het Natuurbeleefpad heeft stevige, verharde paden. Deze zijn geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s. Ook door het losloopgebied lopen verharde paden helemaal rondom het gebied.

Parkeren kan het beste op de bovengenoemde parkeerplaats aan de Oosterweg. Vanaf daar is het pad meteen verhard.

Wandelen met de hond aan de lijn

Wandel je liever met de hond aangelijnd? Dan kun je vanaf de parkeerplaats het gebied in wandelen en het eerste pad linksaf slaan. Aan de overkant van de weg begint het gebied waar honden aangelijnd moeten zijn.

Wandelen jullie ook wel eens in het Beijumerbos?

Wij zijn nieuwsgierig wat jullie van deze toffe plek vinden! Hier onder kun je een berichtje achter laten met tips of ervaringen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *