Losloopgebied het Sterrebos in Groningen

Het Sterrebos is een stadspark in het zuiden van de stad Groningen. Hier mogen honden door het hele park loslopen.

Parkeren bij het Sterrebos

Als je met de navigatie naar het Sterrebos rijd, kom je aan de rand van het park uit. Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het park. Je kunt de auto makkelijk kwijt op de Kempkensberg. Vanaf daar loop je meteen het losloopgebied in.

Wandelen met de hond bij het Sterrebos

Je kunt hier heerlijk wandelen met de hond. Door het park lopen slingerpaadjes langs bomen en begroeiing. Een klein stukje hondenparadijs midden in de stad. Groot is het niet, met een klein uurtje heb je het hele park wel bewonderd.

In het midden van het park ligt een grote vijver waar een bruggetje overheen loopt. Het is geen zwemplaats voor honden en het water is dan ook niet erg schoon. Wel kun je aan de rand van het water neerstrijken om te genieten van het uitzicht.

Vlakbij de vijver vind je deze muziekkoepel. Iedere derde zondag middag van de maand spelen ze hier live muziek. En de hond mag gezellig mee.

Helaas waren alle evenementen afgelast in verband met corona toen wij hier waren. Hierdoor hebben we helaas ook geen leuke horecagelegenheid in de buurt kunnen ontdekken.

Komen jullie hier vaker? Of hebben jullie misschien een leuke hondvriendelijke horeca tip in de buurt? Deel je ervaring met ons! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *