Losloopgebied het Ten Boersterbos in Ten Boer

Het Ten Boersterbos ligt in het plaatsje Ten Boer, ongeveer 10 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Honden mogen hier het hele jaar door loslopen.

Parkeren bij het Ten Boersterbos

Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het Ten Boersterbos. Bij de Boswal kun je parkeren in een woonwijk, dan wandel je direct het losloopgebied in.

Er is ook een parkeerplaats aan de Rietzoom. Ook hier wandel je vanuit een woonwijk zo het losloopgebied in.

Wandelen door het Ten Boersterbos

Het Ten Boersterbos is lekker divers om doorheen te wandelen. De vele begroeiing geeft het een robuuste uitstraling.

Er zijn verschillende wandelpaden te volgen. De paden zijn niet verhard, maar vooral schelpenpaden of zandpaden.

Aan het begin van het Ten Boersterbos is een kleine boomgaard. Hier staan informatie borden bij de verschillende bomen. Ook vind je hier een picknickbankje. Een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan en even neer te strijken voor een zelf meegebrachte lunch.

Langs de sloten wandel je verder over het pad. Aan de rand van het bos heb je uitzicht over de weilanden die er naast liggen.

Op een doordeweekse dag is dit een vrij rustig bos en zal je niet veel mensen tegenkomen. Zeker als je vroeg in de ochtend komt hoor je niets anders dan de stilte om je heen op deze prachtige plek.

Horeca bij het Ten Boersterbos

Er zit geen horecagelegenheid aan het Ten Boersterbos. Wel kun je hier bankjes vinden om je zelf meegebrachte lunch te nuttigen.

Wandelen jullie wel eens in het Ten Boersterbos?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van deze plek vinden. 🙂 Hier onder kun je een berichtje achterlaten.

 

2 antwoorden op “Losloopgebied het Ten Boersterbos in Ten Boer”

  1. heb nog de aanleg meegemaakt in 1975, het uitgraven van de vijver, ’s winters schaatsen, woonde toen aan de Groene Zoom en wandelde er elke dan met mijn Duitse Dog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *