Wandelen met de hond bij de Ennemaborg in Midwolda

Een heerlijk sfeervolle plek voor een wandeling met de hond. Achter het koetshuis kun je prachtig wandelen door het bos waar de wilde Konikpaarden staan te grazen.

Ennemaborg

Parkeren bij de Ennemaborg 

Er is een openbare parkeerplaats aan de Hoofdweg in Midwolda. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over en wandel je zo het prachtige landgoed op.

Honden bij Ennemaborg

Honden zijn in het hele gebied aangelijnd welkom. In het bos achter het koetshuis staan wilde Konikpaarden te grazen. Hiervoor ga je door het houten klaphek. Houd daar rekening mee als je hond hier sterk op reageert.

Ennemaborg

Wandelen bij Ennemaborg

Achter Ennemaborg kun je prachtig wandelen door de parktuin en het bos, langs de landerijen en het water. Er is een online wandelroute van 6 km die door het gebied heen loopt. Hier kun je de wandelroute vinden in een online versie, maar je kunt het ook downloaden in pdf.

Liever het gebied op eigen houtje ontdekken? Wandel dan achter het koetshuis de bossen in. Hier kun je heerlijk rondstruinen over de paden. Houd het grote linker pad aan om langs het water te wandelen. Zo kun je in een prachtige ronde het gebied ontdekken.

Rondom het koetshuis in de parktuin zijn de paden verhard. Hierdoor is de parktuin toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s. Wanneer je verder het bos in wilt, kom je door de houten klappoort en hier lopen zandpaden. Deze zijn niet geschikt voor rolstoelen e.d.

Landgoed Emmenaborg

Wandelen jullie wel eens bij Ennemaborg?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Als je wilt, kun je die hier onder met ons delen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *