Wandelroutes met de hond bij Nationaal park het Lauwersmeer

Wandelroutes bij het Nationaal park Lauwersmeer waar de hond welkom is

Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen in het Nationaal park Lauwersmeer. Bij de volgende wandelroutes is de hond aangelijnd welkom.

Sommige wandelroutes lopen een gedeelte door een losloopgebied. Dat wordt duidelijk aangegeven met bordjes.

Wandelroutes bij het Lauwersmeer geschikt voor kinderen

– Natuurpad 1,5 km Geel

Het beginpunt is bij de parkeerplaats van het activiteitencentrum Lauwersnest. Het adres is De Rug 1 in Lauwersoog. Deze route gaat in het kort langs het Lauwersmeer. Hierbij volg je de gele paaltjes.

– Vogelbeleefpad 1,5 km Geel

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het beginpunt is ook bij het activiteitencentrum Lauwersnest. Hier kun je tijdens openingstijden een gratis boekje met opdrachten ophalen. Tijdens de wandeling gaan jullie opzoek naar nestkassen en kunnen jullie vogels spotten. Hierbij volg je de gele paaltjes.

– Duindoornroute 3 km Groen

Het beginpunt is bij restaurant Het Booze Wijf. Het adres is Strandweg 1 Lauwersoog. Over een slingerpad wandelen jullie langs water en bos, open veldjes en dichte begroeiing. Hierbij volg je de groene paaltjes.

– OrchideeĆ«nroute 3 km Blauw

Het beginpunt is op de parkeerplaats ten westen van Paviljoen Meerzicht. Het adres is Strandweg 11 Lauwersoog. Hier ligt ook het hondenstrand, waar honden het hele jaar door mogen zwemmen en loslopen. Leuk om te combineren voor de route.

Tijdens de route wandelen jullie door het bos en langs de orchideeƫnvelden. Ook de vogelkijkhut ligt hier op de route. Hierbij volg je de blauwe paaltjes.

Iets langere wandelroutes waar de hond welkom is

– Observatietorenroute 5,6 km Blauw

Het beginpunt is op de parkeerplaats van activiteitencentrum Lauwersnest. Deze route gaan door het Ballastplaat bos. Een gedeelte hiervan is losloopgebied voor honden. Jullie wandelen langs de oeverzwaluwwand en de uitkijktoren. Hierbij volg je de blauwe paaltjes.

– Marneroute 7,5 km Wit

Het beginpunt is op de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Meerzicht. Het adres is Strandweg 11. Hier is ook het hondenstrand, waar honden los mogen lopen en lekker kunnen zwemmen. Deze route gaat door het Lauwersoogbos en een gedeelte door de Marnewaard. Daar moeten honden weer aangelijnd worden.

Let op: Tijdens militaire oefeningen is deze route niet toegankelijk. Dit wordt aangegeven met rode vlaggen/lichten.

– Rolstoelvriendelijke route 3,2 km Rood

Het beginpunt is bij het activiteitencentrum Lauwersnest. Deze route gaat over brede fietspaden en openbare wegen. Een gedeelte gaat door het Marnebos en ook langs het Lauwersmeer. De hele route is voor honden aangelijnd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *