Zwemmen met de hond bij het Proostmeer in Wagenborgen

Het Proostmeer ligt in Wagenborgen in de provincie Groningen. Een heerlijke plek om even lekker aan het water te zitten en te genieten van dit prachtige natuurgebied, terwijl de honden de tijd van hun leven hebben.

Proostmeer Wagenborgen

Parkeren bij het Proostmeer

Er is een gratis openbare parkeerplaats aan het einde van De Elzen in Wagenborgen. Dit is vlak achter de brandweer. Hier vind je de link naar de parkeerplaats die opent in Google Maps.

Toegankelijkheid

Er gaat een schelpenpad helemaal rondom het Proostmeer. Deze start bij de bovengenoemde parkeerplaats. Hierdoor is het gebied toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s.

Honden bij het Proostmeer

Het Proostmeer is een heerlijk stuk natuurgebied met zwemwater. Vanaf de parkeerplaats kun je aan beide kanten het pad volgen dat door het beboste gebied heen gaat. Wanneer je dit pad volgt, wandel je een rondje om het Proostmeer.

Op het strand zijn honden alleen aangelijnd welkom. Hier vind je tevens leuke speelattributen voor kinderen. Aan de achterkant van het water zijn verschillende plekjes waar de honden het water in kunnen. Hier kunnen ze dan ook lekker loslopen onder appèl.

Proostmeer
Recreatiegebied Proostmeer - Honden aan de lijn

Er staan bankjes en prullenbakken langs de paden om lekker op te pauzeren. Zeker op de vroege ochtend is het hier heerlijk rustig en kun je genieten van de prachtige natuur. De weelderige begroeiing en de prachtige bloemen maken het een genot om hier te zijn!

Een rondje om de plas is niet heel groot. Als je flink doorstapt, ben je binnen 30 minuten weer terug bij de auto. Aan het gebied is geen horecagelegenheid aanwezig. Neem zelf een lunchpakketje mee en geniet van een heerlijke picknick aan het water.

Achterkant van het Proostmeer

Wandelen jullie wel eens bij het Proostmeer?

Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *