Wandelen met de hond bij Kasteel Schaloen in Schin op Geul

Kasteel Schaloen is een geschikte plek als startpunt voor een prachtige wandelroute met je hond. Hier proef je de Zuid-Limburgse schoonheid op haar mooist! Maak er een dagje uit van met bijvoorbeeld een high beer of high wine als afsluiter.

Hier lees je meer informatie over de gemarkeerde wandelroutes, horeca, parkeren en informatie over honden in het gebied.

Kasteel Schaloen
Kasteel Schaloen

Parkeren bij Kasteel Schaloen

Afhankelijk van jullie wensen zijn er verschillende plekken om de auto te parkeren. Direct bij Kasteel Schaloen zijn een aantal parkeerplaatsen. Veel zijn het er niet, dus wees er op tijd bij als jullie hier willen parkeren. Zeker in de weekenden is dit een druk bezochte plek.

Het navigatieadres is Oud Valkenburg 9 in Schin op Geul. Hier vind je de link die opent in Maps.

Aan de achterkant van het kasteel zijn ook nog 2 parkeerplaatsen. Deze vind je aan de Oosterweg in Valkenburg. Op de parkeerplaats aan het einde van de Oosterweg staat tevens een informatiebord en kun je inhaken op 3 wandelroutes. Daar lees je verderop meer over.

Hier vind je de link die opent in Maps voor de laatste parkeerplaats aan de Oosterweg. Eerder aan de weg parkeren kan natuurlijk ook. 🙂

Sint Jansbron
Kiezel strandje Kleine Geul

Honden rondom Kasteel Schaloen

Honden zijn aangelijnd van harte welkom rondom Kasteel Schaloen. Er is geen officieel losloopgebied bij. Maar bij het kiezel strandje op de foto hierboven mogen honden zeker even los om een frisse duik te nemen en lekker te spelen.

Hier maak je dan ook kans om speelmaatjes te vinden die ook even genieten van het frisse water. Je vindt dit kiezel strandje aan de achterkant van het kasteel. Wanneer je het wandelpad volgt vanaf het kasteel, over het bruggetje en dan naar links.

Vanaf de parkeerplaats aan de Oosterweg ligt het een verderop als je het pad volgt.

Gemarkeerde wandelroutes rondom Kasteel Schaloen

Vanaf de parkeerplaats aan de Oosterweg kun je inhaken aan 3 verschillende wandelroutes.

  • Groen – 5,5 km
  • Geel – 4,8 km
  • Rood – 3,1 km
Wandelen bij kasteel Schaloen

Houd er rekening mee dat het gebied vrij heuvelachtig is en hier hierdoor af en toe een beetje klimmen is. Wil je gaat voor de platste wandelroute? Kies dan de Rode route van 3,1 km. Deze heeft de minste klimmen en dalen. 🙂

Horeca bij Kasteel Schaloen

Voor een hapje en een drankje kun je terecht op het gezellige terras van Brasserie Schaloen. Deze ligt pal naast het indrukwekkende kasteel. Het buitenterras heeft zelfservice (mei 2022), dus je kunt zelf je bestelling doen aan de buitenbar.

Brasserie Schaloen verzorgt ook high wine en high beer. Erg leuk om cadeau te doen, maar net zo leuk om zelf te reserveren. Hier vind je er meer informatie over.

*Tip: De vegetarische Bieterballen zijn heeeeeerlijk!

Zijn jullie op pad met kinderen en de hond? Strijk dan neer op het gezellige terras van ’t Koetshuis! Zijn hebben ook een groot buitenterras met een grote buitenspeeltuin erbij. Je vind deze gezellige plek bij de parkeerplaats aan de Oosterweg.

Tuin van kasteel Schaloen

Het centrum van Valkenburg

Het centrum van Valkenburg ligt op een afstand van ongeveer 2 km van het sfeervolle centrum van Valkenburg. Maak er een dagje uit van! Valkenburg barst van de gezellige terrasjes, winkeltjes en andere bezienswaardigheden.

*Tip: Laat de auto achter op de gratis parkeerplaats aan de Oosterweg. Binnen een half uurtje lopen sta je in het centrum van Valkenburg.

Liever wat langer blijven?

Wij verbleven dit weekend op het vakantiepark in Schin op Geul. Op 2,5 km afstand van Kasteel Schaloen ligt het recent gebouwde park van Topparken. Zijn hebben comfortabele huisjes die voldoende privacy bieden. Het restaurant op het park is heerlijk en het uitzicht mag zeker niet vergeten worden. (Zie foto hier onder!)

Hier vind je meer informatie over de hondvriendelijke vakantiehuisjes van Résidence Valenburg in Schin op Geul.

Uitzicht topparken Schin op Geul
Uitzicht vanuit de tuin op Résidence Valkenburg

Wandel jij wel eens bij Kasteel Schaloen?

Wij zijn erg benieuwd wat jij van deze toffe plek vind! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw tips en ervaring. Samen halen we het beste uit onze avonturen. 😀

Eén antwoord op “Wandelen met de hond bij Kasteel Schaloen in Schin op Geul”

  1. Wij hebben gekozen voorde gele route, wij stonden in de oprijlaan van het kasteel geparkeerd. Het was even zoeken waar nu het ” begin” was! Uiteindelijk gevonden bij de grote parkeerplaats achter het kasteel. Opletten: er staan auto’s geparkeerd voor de paaltjes, zodat je niet weet of je goed loopt! Bij de gele route kom je bij een drukke weg uit, waar nergens een geel paaltje te vinden is. Langs de weg blijven lopen, bij het anwb bord Sibbe, ga je links af. Deze weg loop je een stukje in, aan de linker kant een smalpaadje met geel paaltje, daarna is het goed aangegeven.
    De wandeling is vrij stijl, wel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *