Wandelen met de hond in de Schinveldse bossen in Schinveld

Schinveldse bossen is een prachtig gebied aan de kop van Zuid-Limburg. Dit diverse gebied bruist van het leven! Daarnaast is het ook nog eens het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid-Limburg. Een goede reden om eens lekker met je hond op onderzoek uit te gaan. 😀

Schinveldse bossen
Visvijver Schinveldse Bossen

Parkeren aan Schinveldse bossen

Komen jullie hier om het gebied op eigen houtje te verkennen? Parkeer de auto dan op de openbare parkeerplaats aan de Voeëgelsjtang in Schinveld. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Aan het eind van de parkeerplaats wandel je meteen langs het prachtige visvijver die je hier boven op de foto ziet.

Wandelen jullie liever een gemarkeerde wandelroute? Parkeer de auto dan bij restaurant De Lier. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Gemarkeerde wandelroute door Schinveldse bossen

Vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Lier start een gemarkeerde wandelroute van 8,8 km. Hiervoor volg je de zwarte palen met de gouden sterren. De wandelroute gaat grotendeels door de prachtige bossen, maar ook langs de beek en open vlaktes.

Honden in Schinveldse Bossen

Honden zijn aangelijnd van harte welkom in het gebied. Er is geen losloopgebied bij. Houd de bordjes rondom de visvijver ook goed in de gaten. Aan één kant van de vijver mogen honden aangelijnd mee, maar ze mogen niet zwemmen. Aan de andere kant mogen honden helemaal niet komen.

In het gebied staan ook Schotse Hooglanders. Deze indrukwekkende grazers kun je nog wel eens spotten aan de achterkant van de visvijver.

Tip: Duik de bossen in!

Met het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid-Limburg is deze parel absoluut de moeite waard! Struin rond over de smalle paadjes. Kies eens een rustig plekje en sta 5 minuten stil. Je staat versteld van alles wat er te zien en horen is. 😀

Horeca bij Schinveldse bossen

Voor een hapje en een drankje kunnen jullie terecht bij restaurant De Lier. Wij waren hier wat later op de avond tegen zonsondergang, dus wij hebben dit plekje niet meer kunnen testen. Als jullie hier wel geweest zijn en je het leuk vind om jouw ervaring met ons te delen, laat hier onder dan een berichtje achter! Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *