Wandelen en zwemmen met de hond los bij de Mookerplas in Plasmolen

Plasmolen is een klein dorpje in de Gemeente Mook en Middelaar. Maar in dit kleine dorpje kunnen jullie je de hele dag vermaken. Of zelfs langer!

Rondom de Mookerplas kun je prachtig wandelen en kan de hond lekker zwemmen. In het hoogseizoen is de hond welkom in de speciaal aangewezen hondenzone.

Parkeren bij de Mookerplas

De Mookerplas valt onder de organisatie Leisurelands en heeft een eigen betaalde parkeerplaats. Deze parkeerplaats is bij het strand.

Wanneer jullie in het hoogseizoen komen en de honden niet op het strand mogen, kun je vanaf de parkeerplaats naar rechts lopen. Dan kom je direct in het losloopgebied.

In het hoogseizoen (1 mei t/m 1 oktober) betaal je hiervoor €5,00.

In het laagseizoen (1 oktober t/m 1 mei) betaal je hiervoor €3,00.

Maar… Je kunt natuurlijk ook gratis parkeren. 🙂

Je kunt de navigatie instellen op de overheerlijke Ijssalon Clevers. Die stuurt je naar een grote parkeerplaats waar nog een paar cafés zitten.

Vanaf daar loop je direct het losloopgebied voor de hond in.

Losloopgebied bij de Mookerplas

In het laagseizoen mag je overal wandelen in dit gebied. De hond mag dan ook het strand op. Wel wordt er verwacht dat de hondenpoep opgeruimd wordt.

Je kunt in het laagseizoen dan ook om de hele plas heen wandelen. Dit is best een flinke ronde waar je wel een kleine drie kwartier tot een uurtje zoet mee bent. Halverwege moet je wel een brug oversteken waar ook auto’s rijden. Hier is het handig om de hond even aan te lijnen.

In het hoogseizoen mogen honden niet het strand op. Voor deze periode is er een speciale hondenzone aangewezen. Deze loopt langs de haven tot aan het begin van het strand.

De hondenzone begint bij de hierboven genoemde parkeerplaats bij de ijssalon. Vanaf daar loop je zo het losloopgebied in en sta je binnen 5 minuten bij het water.

Zwemmen en wandelen met de hond in de Mookerplas

De Mookerplas is een grote waterplas die in verbinding staat met de Maas. Hierdoor is het water lekker helder en altijd geschikt om te zwemmen.

Langs het losloopgebied voor de hond vind je verschillende plekjes waar de hond makkelijk het water in kan. Zelf kun je hier ook prima een duik nemen.

Het water is hier altijd schoon, dus geen stinkende hond in de auto. 🙂

In de weekenden is het hier vaak druk en maak je genoeg kans om speelmaatjes tegen te komen. Doordeweeks is het hier wat rustiger, vooral als jullie al vroeg op pad gaan.

Om het gebied van de Mookerplas ligt ook nog een stukje bebost gebied. Dit is niet overal losloopgebied.

Als je vanaf de hondenzone het bos in loopt, staan er bordjes die aangeven of de hond los mag of even aan de lijn moet.

De paden in het losloopgebied zijn niet verhard, waardoor het niet geschikt is voor rolstoelen.

Een hapje eten of drinken bij de Mookerplas

In het gebied bij de Mookerplas zitten gezellige cafés, heerlijke restaurants en zoals al eerder genoemd: de lekkerste ijssalon die ik ken. 🙂

De ijssalon Clevers vind je op de parkeerplaats bij het losloopgebied. Je kunt er terecht voor een lekker schep ijsje voor onderweg, maar ook voor een heerlijke ijscoupe of kop koffie.

Voor de kinderen zit hier om de hoek de Pannenkoekenbakker. Hier zit ook een groot buitenterras bij waar de hond welkom is.

Voor de iets luxere pannenkoek kunnen jullie terecht bij restaurant Den Tol. Komen jullie met meer dan 4 personen? Dan is de pannenkoeken proeverij misschien iets voor jullie. Dan krijg je een etagère met zoete en hartige toppings en onbeperkt pannenkoeken. 🙂 Wel even reserveren van te voren en vermelden dat de hond mee komt. Dan krijgen jullie een gezellig plekje buiten.

Daarnaast zitten er nog tal van andere gezellige plekjes waar de hond ongetwijfeld buiten ook welkom is. Wij zijn er alleen zelf nog niet geweest.

Wat vinden jullie het leukste aan de Mookerplas?

Deel jullie leukste ervaringen met ons!

Eén antwoord op “Wandelen en zwemmen met de hond los bij de Mookerplas in Plasmolen”

  1. Mookerplas is een geweldig mooie en fijne locatie om heerlijk te wandelen en te zwemmen voor en met je hond. Gezellige terrasjes aanwezig , een mooi gebied ,waar je hond lekker los kan rennen.
    Wat dan wel storend is, als mensen je aanspreken dat jij je hond los hebt lopen. Als je dan vermeld, dat dit n losloopgebied is en dat het daar juist mag, wordt je nogal eens uitgemaakt voor leugenaar.
    Waarschijnlijk dus niet voor iedereen duidelijk, voor de rest Top!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *