Met de hond naar het Vresselse Bos in Sint-Oedenrode

Het Vresselse Bos is een heerlijke plek om er lekker op uit te trekken met je hond! Er zijn verschillende wandelroutes waar honden aangelijnd van harte welkom zijn. Ook is er een stuk losloopgebied waar een korte wandelroute is uitgezet.

Vresselse Bos

Parkeren bij het Vresselse Bos

Wil je een aangelijnde, gemarkeerde wandelroute volgen door het gebied? Dan kun je het beste parkeren bij de Natuurpoort Vresselse Hut. Het navigatieadres is Vresselseweg 33 in Sint-Oedenrode.

Wil je liever parkeren aan het losloopgebied? Dan kun je het beste parkeren op parkeerplaats Vogelsven. Als navigatieadres kun je Vogelsven in Sint-Oedenrode gebruiken. Dat is de naam van de doodlopende weg. De parkeerplaats vind je halverwege de weg aan de rechterkant.

Losloopgebied bij het Vresselse Bos

Er is een losloopgebied voor honden in het Vresselse Bos. Het losloopgebied bestaat vooral uit bos. Erg groot is het niet. Er is een wandelroute uitgezet door het losloopgebied van 1,7 km. Deze begint bij de bovengenoemde parkeerplaats aan de Vogelsven. Hiervoor volg je de oranje paaltjes.

Halverwege de route kun je ervoor kiezen om aangelijnd verder te wandelen met de blauwe route.

Losloopgebied Vresselse Bos

Gemarkeerde wandelroutes bij het Vresselse Bos

Vanaf de parkeerplaats bij de Natuurpoort starten twee verschillende wandelroutes. Honden zijn bij allebei de wandelroutes aangelijnd welkom.

  • Vennenwandeling – 7km – Blauw
  • Vressels rondje – 4km – Groen

Tijdens de Vennenwandeling zie je al het moois wat het Vresselse Bos te bieden heeft. De wandelroute gaan door het beboste gebied, langs de vennen en een stukje door het losloopgebied. Over de vennen kun je heerlijk uitkijken over het uitgerekte gebied.

De wandelroute Vressels rondje is minstens zo mooi, alleen een stuk korter. Hierbij wandel je om het eerste vennengebied en een stukje langs de tweede vennen. Deze wandelroute gaat niet door het losloopgebied.

Langs de routes staan verschillende picknickbankjes om even te genieten van een pauze stop. Een paar langs de vennen, maar ook in het begin in het beboste gebied.

Horeca aan het Vresselse Bos

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de Natuurpoort Vresselse Hut. Zij hebben twee buitenterrassen waar honden welkom zijn. Op maandag zijn zij gesloten.

Handige informatie:

De paden zijn niet verhard en kunnen, zeker met slecht weer, vrij modderig zijn. Hierdoor is het geen geschikte plek voor rolstoelen, scootmobielen en buggy’s.

Er gaan een ruiterpad door het gebied heen. Dat is de rode route die staat aangegeven op de informatieborden. Op een aantal punten doorkruist het ruiterpad de wandelpaden.

Door het gebied gaat ook een mountainbike route. Deze staat niet aangegeven op de informatieborden. De mountainbike paden zijn veelal apart van de wandelpaden, maar deze koorkruisen elkaar wel op een aantal punten.

Wandel jij wel eens met de hond bij het Vresselse Bos?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *