Met de hond naar de Zandverstuiving in Rosmalen

De zandverstuiving in Rosmalen… Het doet me denken aan een kleinere verse van de Loonse en Drunense duinen. Op deze toffe plek kun je heerlijk rondstruinen met de hond. Achter de zandverstuiving ligt nog een stuk bos om jullie wandeling compleet te maken.

Zandverstuiving Rosmalen

Parkeren bij de zandverstuiving in Rosmalen

Er is een parkeerplaats aan de overkant van de weg van de zandvlakte. Als navigatieadres kun je Graafsebaan 91 in Rosmalen aanhouden. Hier steek je een (drukke) weg over voordat je op de zandvlakte staat.

Aan de andere kant van de zandvlakte kun je ook parkeren op de Heiweg in Rosmalen. Er zijn een paar parkeerplaatsen aan de rand van de woonwijk.

Zandverstuiving in Rosmalen

De zandverstuiving is één grote zandbak vol speelplezier! Deze plek is geliefd door vele bezoekers. Zo komen hier veel mensen met kinderen, sportende tieners, wandelaars en natuurlijk mensen met honden.

Rondom het gebied staan nergens informatiebordjes. Deze plek is voor iedereen toegankelijk en hierdoor hangt er een fijne sfeer. Er is plek genoeg voor iedereen. Dus het is fijn als ieders wens gerespecteerd wordt op deze toffe plek, zodat extra regels niet nodig zijn. 🙂

Aan de rand van de zandverstuiving kun je heerlijk in de schaduw zitten. Neem een picknickkleedje en iets te drinken en te snacken mee. Je kunt hier heerlijk van je af kijken over de zandvlakte. Er is geen horecagelegenheid aan dit gebied.

Vergeet ook geen water voor de hond(en) mee te nemen. Met warm weer lopen de temperaturen hier snel op. Er is geen zwemwater of andere watervoorziening voor de honden in het gebied.

Honden in het Sparrenburgbos

Aan het einde van de zandverstuiving kun je verder wandelen door het Sparrenburgbos. Deze worden gescheiden door een fietspad. Aan de overkant van het fietspad kun je over het grote pad verder wandelen door het bos.

Sparrenburgbos

Vergeet ook niet de kleine slingerpaadjes te bewandelen. Hier kun je heerlijk rustig wandelen met het gezang van de vogels op de achtergrond. 🙂 In het midden van het Sparrenburgbos vind je een verhoogde maisakker, wat vroeger een vuilstort is geweest. Als je hier op klimt, heb je prachtig uitzicht over de boomtoppen.

Rondom het Sparrenburgbos zijn ook geen informatiebordjes te vinden. Dat betekend dat ook dit gebied voor iedereen toegankelijk is. In het weekend heb je hier kans om wat mountainbikers tegen te komen. Maar deze plek wordt vooral veel bezocht door mensen met honden. 🙂

Wandelen jullie wel eens bij de zandverstuiving en het Sparrenburgbos?

Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen. 🙂 Als je wilt, kun je hier onder een berichtje achterlaten.

2 antwoorden op “Met de hond naar de Zandverstuiving in Rosmalen”

  1. Hoi Madelon,
   Sorry voor de late reactie.
   Het is al even geleden dat Lana en ik hier zijn geweest.
   Eerlijk gezegd durf ik je niet te zeggen wat de officiële regels zijn wat betreft loslopen.
   Er waren toen meerdere loslopende honden. Wellicht is er een gedoogd beleid?
   Groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *