Losloopgebied bij het Engelermeer in Den Bosch

Het Engelermeer is een recreatieplas aan de rand van Den Bosch, bij het plaatje Engelen. Hier is een gedeelte losloopgebied bij voor honden.

Parkeren bij het Engelermeer

Als je met Google Maps navigeert naar het Engelermeer, kom je op een gratis parkeerplaats uit. Vanaf hier begint direct het losloopgebied voor honden.

Houd er rekening mee dat je navigeert naar de parkeerplaats Engelermeer, en niet ‘Engelermeer strand’. Dat is het strand van het recreatiegebied voor mensen. Honden zijn daar niet toegestaan.

Zwemmen met de hond bij het Engelermeer

In het losloopgebied bij het Engelermeer zijn verschillende plekken waar de hond het water in kan. Het water is schoon, ondanks dat er flink wat begroeiing aan de zijkanten staat.

Er zijn verschillende inhammen zoals op de foto hierboven. Verderop is het recreatiegebied van het Engelermeer, maar daar zijn honden niet toegestaan.

Wandelen met de hond bij het Engelermeer

Het losloopgebied bij het Engelermeer buigt af naar links, weg van het water. Hier kun je langs de grasvelden wandelen waar honden meer dan genoeg plek hebben om lekker te rennen en te spelen.

Er staat verschillende begroeiing langs de paden wat het een gezellige uitstraling geeft.

Je kunt er ook voor kiezen om verder te wandelen langs het water. Dan kom je bij een omheind gebied waar de hond aan de lijn moet. Hier staan Hollandse Landgeiten. Deze grazers zijn wel erg indrukwekkend!

Aan de andere kant van het omheinde gebied kun je verder wandelen met de hond aan de lijn tot aan het recreatiestrand.

Horeca bij het Engelermeer

Wij hebben hier geen horecagelegenheid kunnen ontdekken in de buurt. Maar met een lunchpakketje voor onderweg is het ook goed vertoeven hier! Er staan verschillende bankjes langs het losloopgebied waar je even kunt neerstrijken.

Komen jullie hier vaker en hebben jullie een leuke horeca tip in de buurt? Laat het dan weten in een berichtje hier onder! 🙂

2 antwoorden op “Losloopgebied bij het Engelermeer in Den Bosch”

  1. Fijn plekje!
    Iets verderop kun je met de hond terecht bij de horeca van Golfbaan de Haverleij! Honden zijn meer dan welkom en het is een fijn terras met uitzicht op de golfbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *