Losloopgebied Chaamse Bossen – Wandelen met de hond

De Chaamse Bossen in Chaam liggen er elk seizoen prachtig bij. Er is een groot losloopgebied voor honden waar je heerlijk rond kunt struinen over de bospaden. Er is ook een groot veld waar de honden lekker kunnen rennen of waar je kunt neerstrijken voor een heerlijke picknick.

Chaamse bossen

Parkeren aan het losloopgebied van de Chaamse Bossen

Er zijn 2 grote parkeerplaatsen aan het losloopgebied. De meest populaire is vlakbij het hondvriendelijke pannenkoekenhuis De Steengroeve, aan de Industriestraat in Chaam. Hier vind je de link naar de openbare parkeerplaats die opent in Maps.

Wil je liever iets rustiger wandelen in het losloopgebied? Parkeer de auto dan aan de andere kant van het losloopgebied, bij het grote grasveld van de foto hier boven. Hier vind je de link naar de parkeerplaats die opent in Maps.

Gemarkeerde wandelroutes in de Chaamse Bossen

Er zijn een aantal gemarkeerde wandelroutes in de Chaamse Bossen. Afhankelijk van jullie wensen is er vast een geschikte route bij!

  • Blauw – 6,5 km
  • Geel – 3,8 km
  • Rood – 6 km

De blauwe route start vanaf de eerste parkeerplaats bij het pannenkoekenrestaurant. Deze route gaat grotendeels door het losloopgebied. Alleen het laatste stukje is aangelijnd. Ook kom je tijdens deze wandelroute langs het ven. Hier kunnen de honden heerlijk spelen en afkoelen. Het water is niet al te schoon, maar pret gegarandeerd!

De gele en de rode route starten beide vanaf de tweede, rustigere parkeerplaats. Hier hebben wij geparkeerd om dit prachtige bos te ontdekken. De routes starten in het losloopgebied en gaan later aangelijnd verder. Deze routes zijn afwisselend met bos en open velden.

Chaamse bossen wandelroutes

Horeca bij de Chaamse Bossen

Zoals eerder benoemd is pannenkoekenrestaurant De Steengroeve de horecagelegenheid die aan het gebied ligt. Honden zijn van harte welkom op het ruime terras. Er staan drinkbakken en er is een waterkraantje om een eigen bak te vullen.

Bij De Steengroeve kun je heerlijk dineren, maar ook voor een lunch of een kop koffie kun je hier optimaal genieten.

Wandelen jullie wel eens bij de Chaamse Bossen?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring en tips! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *