Losloopgebied in het Mastbos in Breda

Het Mastbos is een prachtig groot bos aan de rand van Breda. Hier kun je heerlijk wandelen met de hond. Er is ook een speciale snuffelroute van 4 km door het bos waar de hond los mag lopen. Maar je kunt het bos natuurlijk ook op eigen houtje verkennen.

Mastbos losloopgebied

Parkeren bij het Mastbos

Er is een openbare parkeerplaats tegenover restaurant De Boschwachter. Het navigatieadres is Huisdreef 4 in Breda. Ook verderop op de Huisdreef zijn openbare parkeerplaatsen.

Een andere grote parkeerplaats is er aan het begin van de Huisdreef, net voorbij de Burgemeester Kerstenslaan. Vanaf al de parkeerplaatsen wandel je meteen aan alle kanten het losloopgebied in.

Snuffelroute door het Mastbos

Er is een gemarkeerde wandelroute door het losloopgebied van het Mastbos. De snuffelroute is 4 km lang. Hierbij volg je de blauwe bordjes met het geel/bruine honden kopje erop.

Het begin van de route is op de parkeerplaats aan het begin van de Huisdreef. Maar je kunt ook op de andere parkeerplaatsen inhaken. Houd er wel rekening mee dat je de Huisdreef oversteekt tijdens de wandelroute. Hier kun je de hond even aanlijnen.

Mastbos

Losloopgebied in het Mastbos

Het losloopgebied van het Mastbos is een heerlijke plek om met je hond naartoe te gaan. In de weekenden is dit een druk bezochten plek en maak je veel kans om speelmaatjes te vinden.

Er lopen brede paden door het losloopgebied, maar er zijn ook een aantal smalle paadjes waar je de drukte even kunt ontvluchten.

Het Mastbos is meer dan 500 jaar oud en staat vol met torenhoge dennen en eiken. Alsof je wordt omgeven door een sprookjesbos! En vind je het niet erg om een stukje met de hond aan de lijn te wandelen? Dan is er nog veel meer te ontdekken!

Wandelroutes met de hond aan de lijn

Een andere hele mooie wandelroute, is de route waarbij je de paarse bordjes met het kasteel erop volgt. Deze route begint iets voorbij restaurant De Boschwachter.

Tijdens deze prachtige route wandel je door het heuvelachtige gebied. Langs heidevelden, vijvers en vennen. Ook kom je langs een prachtig uitzichtpunt waar je uitkijkt over het water.

Mastbos wandelroute

Langs de routes staan verschillende bankjes waar je even kunt gaan zitten en genieten van het adembenemende uitzicht. Het grootste gedeelte van de route wordt gevraagd om honden aangelijnd te houden.

Houden jullie wel van een stevige wandeling? Dan is de paarse route is ook goed te combineren met de snuffelroute. Zo kan de hond eerst lekker zijn of haar energie kwijt in het losloopgebied en kunnen jullie daarna verder wandelen door het aangelijnde gebied.

Horeca bij het Mastbos

Bij restaurant de Boschwachter kun je na de wandeling terecht voor een heerlijke kop koffie met iets lekkers. Honden zijn op het terras meer dan welkom.

Natuurlijk zijn er nog veel meer horecagelegenheden aan het Mastbos of vlakbij. Helaas hebben wij deze niet kunnen ontdekken in verband met het corona virus.

Wat vinden jullie de gezelligste en meest hondvriendelijke horecagelegenheid bij het Mastbos? Wij zijn erg benieuwd wat jullie aanrader is!

Eén antwoord op “Losloopgebied in het Mastbos in Breda”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *