Wandelen met de hond op de Oirschotse Heide in Oirschot

De Oirschotse heide…Wild, ruig en klaar om ontdekt te worden door jou en je hond! Op deze toffe plek kun je heerlijk rondstruinen over de uitgestrekte vlakte. Gemarkeerde wandelroutes zul je hier niet vinden, evenmin als een wandelpad zelf.

Dus trek je stevige schoenen aan en laat je verrassen door deze prachtige plek!

Oirschotse heide

Parkeren aan de Oirschotse heide

Er is een parkeerplaats aan de Oirschotsedijk in Oirschot. Hier vind je de link die opent in Google Maps. De parkeerplaats ligt aan de linkerkant van de weg.

Honden bij de Oirschotse heide

Honden zijn in het hele gebied aangelijnd welkom. De Oirschotse heide wordt ook gebruikt als militair oefenterrein. Geen zorgen, jij en je hond zijn van harte welkom op deze plek. Maar houd er rekening mee dat je hem of haar aan de (lange) lijn houd.

Wandelen Oirschotse Heide

Militair oefenterrein?

Jazeker! En dat is nou juist één van de dingen die deze waanzinnige plek zo bijzonder maakt. Hier wandel je letterlijk over de ruige zandvlakte van ongeveer 1500 hectare groot. Sporen van rupsbanden, diepe geulen en misschien zelf wel wat actie.

Wij hebben deze plek op een woensdag bezocht. Toen was het rustig en hebben wij niets gemerkt van het feit dat dit een militair oefenterrein is. Natuurlijk kan elke dag anders zijn! Houd er dan ook rekening mee dat er wellicht ook eens een harde knal kan klinken.

Wandelen op de Oirschotse heide

Wandelen op de Oirschotse heide is een avontuur op zich. Er zijn geen wandelpaden, anders dan de losse zandpaden vol bandensporen en diepe kuilen. Stevige wandelschoenen zijn dan ook zeker aan te raden!

Oirschotse Heide

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats, kun je rechtdoor/rechts aanhouden om richting de open vlakte en de heides te komen. Het uitzicht is waanzinnig!

Hebben jullie even genoeg vlaktes en heides gezien? Wandel dan richting de westkant van de Oirschotse Heide. Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats houd je links aan. Dan kom je in het bosgebied.

Wandelen jullie wel eens op de Oirschotse Heide?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaring! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *