Losloopgebied in het Spanderswoud in Hilversum

Het Spanderswoud in Hilversum is een prachtig mooi en divers bos. Met brede wandelpaden en een diversiteit aan bomen is dit een heerlijke plek voor een stevige wandeling met de hond.

Bijna overal mag de hond hier loslopen, behalve tijdens het broedseizoen. Dan zijn er een paar stukken waar de hond even aan de lijn moet.

Parkeren bij het losloopgebied in het Spanderswoud

Je kunt de navigatie instellen op restaurant Robert. Daarnaast ligt een openbare parkeerplaats waar je de auto kwijt kunt. Vanaf daar loop je meteen het losloopgebied in.

Restaurant Robert is pas om 17.00u geopend. Je kunt hier dus niet terecht voor een kop koffie na de wandeling. Voor de dichtstbijzijnde horeca gelegenheid kun je het beste terug rijden naar het gezellige centrum van Hilversum.

Wandelen met de hond los in het Spanderswoud

In het Spanderswoud mag je vrijwel overal met de hond loslopen. In een klein gedeelte mag je tijdens het broedseizoen alleen komen met de hond aan de lijn. Dat is van 15 maart tot 15 juli.

Het staat duidelijk met bordjes aangegeven. Als je liever met de hond los wilt blijven wandelen, blijft er nog genoeg bos over waar je wel het hele jaar door kunt lopen.

Zwemmen met de hond in het Spanderswoud

Er zijn verschillende plekjes in het Spanderswoud waar de hond even het water in kan. Het water is hier alleen niet zo schoon.

De waterplekken die je hier vind zijn kleine beekjes en poeltjes. Het water staat hier vaak stil, dus er bestaat ook kans dat er blauwalg in het water komt tijdens de warme dagen.

Met je eigen waterfles op zak voor de hond voorkom je dat je maatje er tussen uit schiet en in het water beland.

Desalniettemin is het een prachtig aanzicht. Er staan verschillende bankjes langs het water om even te genieten van deze mooie plek.

Ook op andere plekken in de bossen zijn bankjes en picknicktafels te vinden. Leuk om even een korte pauze in te lassen.

Wandelen jullie ook wel eens in het Spanderswoud?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige bos vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *