Strand in Noordwijk waar de hond het hele jaar los mag

Samen met je hond genieten van een heerlijke wandeling op het strand. Lekker uitwaaien in de winter en genieten van het zonnetje in de zomer.

In Noordwijk kan het allemaal. Hier hebben ze namelijk een enorm stuk strand aangewezen als hondenstrand. Hier mogen honden het hele jaar door lekker loslopen. 🙂

hondenstrand

Parkeren bij het hondenstrand in Noordwijk

Kon. Astrid Boulevard 69, 2202 BD Noordwijk

Als je de navigatie instelt op Strandpaviljoen Bubbels Beach, kom je direct bij het hondenstrand uit. Het is daar betaald parkeren. Voor de eerste 2 uur betaal je hier €1 per uur. Daarna is het €2 per uur.

Horeca bij het hondenstrand in Noordwijk

Strandpaviljoen Bubbels Beach is een ontzettend leuk en hondvriendelijk strandpaviljoen. Omdat het ook de meest geschikte plek is om de auto te parkeren, kun je hier de wandeling afsluiten met een hapje en een drankje.

Ze hebben een honden bar en ze verkopen ook hondensnacks voor €1. Als het koud of winderig weer is, mag je ook lekker binnen zitten met de hond. Zorg er dan wel voor dat je een handdoekje mee neemt om de hond even af te drogen.

Het hondenstrand in Noordwijk loopt helemaal door tot aan Katwijk. Aan de andere kant van de route vind je Beachclub Wantveld. Ook hier kun je terecht voor een lekker hapje en drankje en is de hond welkom. Het hondenstrand is 2,5 km lang.

Zwemmen met de hond op het strand van Noordwijk

Op het strand van Noordwijk wordt veel aan watersport gedaan. In de verte zie je kitesurfers en windsurfers toffe trucjes doen terwijl je over het strand loopt.

Het frisse water van de Noordzee kan koud zijn en de golven best wild. Maar voor de hond is dit heerlijk om doorheen te rennen en even lekker af te koelen.

Het water blijft hier ook vrij lang ondiep. Dat maakt het een aangename plek voor honden om lekker de voetjes te koelen als ze niet van zwemmen houden.

Wandelen met de hond op het strand van Noordwijk

Het strand is heerlijk breed en uitgerekt en het stuifzand is zacht om in te graven en te spelen. In de duinen mogen de honden ook lekker loslopen, behalve in het broedseizoen van 14 maart tot 15 augustus. Dan mogen honden hier aangelijnd mee.

Het hondenstrand loopt vanaf strandpaviljoen Bubbels Beach in Noordwijk helemaal door tot aan Beachclub Wantveld in Katwijk. Dit is 2,5 km.

In de wintertijd mogen honden overal langs de kust loslopen. Dit is in de periode van 1 september t/m 31 mei. Je kunt dan ook met de hond de andere kant van het strand van Noordwijk oplopen. Dit is nog eens 9 km extra wandelplezier! 🙂

Op het gehele strand geldt wel opruimplicht. Zorg er daarom voor dat je zelf zakjes bij hebt, want die hangen hier niet. Afvalbakken staan er daarentegen genoeg.

Gaan jullie ook wel eens wandelen op het hondenstrand in Noordwijk?

Deel jullie ervaring met ons!

Wij zijn benieuwd hoe jullie ervaring is met dit prachtige strand. Gaan jullie het liefst in de zomer of in de winter wandelen op het strand?

4 antwoorden op “Strand in Noordwijk waar de hond het hele jaar los mag”

  1. Het strand van Noordwijk is werkelijk schitterend! Zeker het hondenstrand, wij komen er al vele jaren. Ook bij bubblesbeach. Een leuke strandtent maar helaas wat een desillusie vandaag . Het altijd gezellige restaurant is niet langer een warm welkom, maar een geautomatiseerde bestel bediening waar men eerst dient te scannen, dan een bestelling moet regelen en betalen voordat iemand in zicht komt die je bestelling neerzet. Je verwacht bijna een robot. Voor ons reden om de eerstvolgende keer een echt restaurant met de hond op te zoeken waar men zich welkom voelt zonder telefoon. Saillant detail, wij bezochten dit restaurant zeker 3x per week gedurende de hele zomerperiode. Jammer, gemiste kans voor vele bezoekers deze zomer.

  2. Bubbels Beach is niet meer
    Het heet nu 101 Beach Club
    Met overal borden VERBODEN VOOR HONDEN
    En dat aan het hondenstrand !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *