Op stap met Anne en Lana – Met wie gaan we eigenlijk op pad?

Op stap met Anne en Lana. Met wie gaan we dan eigenlijk op pad?

Leuk dat je op deze pagina bent beland! Ik kan mezelf goed voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de persoon achter de website en de hond op de plaatjes. 🙂

Laat ik eerst eens beginnen met wat saaie, statische informatie.

Mijn naam is Anne de Wildt en vandaag de dag ben ik alweer 30 jaar oud. Ik ben geboren in Nijmegen en dat is ook de plaats waar Lana en ik op dit moment wonen. Wij delen ons leven met mijn partner Job.

Lana woont sinds puppy af aan al bij mij. Inmiddels alweer meer dan 5 jaar geleden. Ze is een wolfsgrauwe Duitse herder met een zacht karakter. Ze kan goed overweg met andere honden en mensen, maar erg enthousiast wordt ze er niet van. Meestal is ze zo druk bezig met het verslepen van stokken, dat ze even vergeet dat er nog andere wezens op de wereld leven.

Samen zijn we gek op wandelen en nieuwe plekjes ontdekken. Of nouja, vooral ik. Lana gaat overal graag mee naartoe. Ik zou graag zeggen dat zij net zo blij wordt van nieuwe plekjes ontdekken als ik, maar in feite maak ik haar net zo gelukkig om iedere dag in het zelfde bos te wandelen.

Lana is simpelweg gelukkig als we veel tijd buiten spenderen en als ze bij mij kan zijn. Dat is iets wat ik met haar deel. Ik kan dus wel zeggen dat we een goede match zijn. 🙂

Anne en Lana

Lana Banana

Tot afgelopen jaar heb ik altijd in een bakkerij gewerkt. Na meer dan 12 jaar heb ik besloten dat het tijd werd om een andere richting in te slaan. En van mijn hobby mijn werk te maken. Sinds begin 2020 is dan ook de website online gekomen. Ik heb de website zelf gebouwd en verzamel zelf alle informatie die ik erop vermeld.

Lana is degene die mij heeft geïnspireerd om deze website te gaan bouwen, dus hoe kon ik ook anders dan het naar haar te vernoemen?! Haha ik vraag mezelf wel eens af wat ze daar nou van zou vinden… Misschien is het beter als ik daar geen antwoord op krijg. 🙂

Ik beleef er zo ontzettend veel plezier aan om te bouwen aan iets waar mensen en honden blij van worden. Om waardevolle informatie te delen en elkaar te inspireren om de deur uit te gaan. Er is zoveel moois te zien overal!

Afgelopen jaar zijn we al op veel plekken geweest. En op iedere bestemming hebben we ontzettend leuke mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt. Dat heeft me doen realiseren dat een hond natuurlijk niet alleen goed gezelschap is voor jezelf, maar ook een van de redenen is dat je zoveel mensen leren kennen.

Deze combinatie van ervaringen uit het afgelopen jaar hebben me tot dit punt gebracht:

Hondenvakantie

Ik ga jullie meenemen op avontuur!

Wandeldagen, dagjes weg, kampeertripjes of meerdaagse wandelavonturen… Op deze manier kan ik jullie allemaal meenemen op onze avonturen. We kunnen allemaal nieuwe mensen leren kennen en nieuwe reismaatjes vinden.

Samenkomen met mensen die de zelfde passies delen: Honden, wandelen en samenkomen!

Het begon allemaal met het organiseren van kampeertripjes…

Ik kon mezelf ook zo voorstellen dat alleen kamperen met je hond voor sommige mensen toch een beetje een drempel kan zijn. Uiteindelijk zit je wel alleen op de camping, kook je een simpele maaltijd en moet je altijd opletten dat je niet verdwaald onderweg.

Tja wat kan ik zeggen… Verdwalen op nieuwe plekjes is ook onze specialiteit. Maar je staat er versteld van op welke onontdekte parels je uit kunt komen!

Maar goed, daarom heb ik dus besloten om deze ‘nadelen’ weg te nemen. Zodat iedereen kamperen kan ervaren als een relaxed uitje. Ik ga opzoek naar de mooiste highlights in de omgeving en ga een wandelroute samenstellen. Die loop ik tenminste 2x, zodat ik weet wat er gaat komen en dat het een veilige en leuke route is.

Daarnaast ben ik ook nog eens gek op koken! Hoe lang en geïsoleerd ik ook ga kamperen, ik kook iedere dag. Ik ben namelijk van mening dat voeding en slaap het belangrijkste is wat je jouw lichaam kunt geven. Zeker als je zoveel van je lichaam verwacht, zoals lange wandelingen door heuvelachtige gebieden.

Dat is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om alle eetmomenten te verzorgen. Kamperen is namelijk niet alleen macaroni, friet en kleffe boterhammen. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt! En trouwens… Heb ik al gezegd dat ik vegetarisch ben?

Samen eten vind ik ook gewoon simpelweg gezellig. Tijdens het eten is de sfeer ook altijd relaxed en heeft iedereen de tijd om zichzelf te zijn. Er wordt wat meer gepraat over ditjes en datjes, zodat je elkaar echt wat beter leert kennen.

En als je dit avontuur ook nog eens kunt delen met een leuke groep mensen en honden, dan ben je toch helemaal een gelukkig mens. 🙂

Lana Banana

Wat een succes!

Na het eerste seizoen kampeertripjes in het prachtige Groesbeek, hadden we de smaak te pakken. Wat een genot om alle mensen en honden te zien genieten van dit avontuur!

Steeds vaker kreeg ik ook tips en advies van mensen. Bijvoorbeeld dat ze het een ontzettend leuk idee vinden, maar absoluut niet in een tent willen liggen. Nou, heel begrijpelijk. Niet iedereen houd van kamperen. Dan gaan we toch een nieuw idee uitwerken!

Zo zijn ook de 3-daagse wandelavonturen in Milsbeek op de agenda gekomen. Overnachten in blokhutten op een privé terrein aan het water… Wat een parel! Zo komen er steeds weer nieuwe ideetjes bij. Naast Lana zijn jullie namelijk mijn beste inspiratie! 😀

Mijn kwaliteit?

Toen ik begon met schrijven bovenaan dit artikel, was ik bang dat het zou gaan lijken op een slechte sollicitatie… Ik vind het namelijk wat onpersoonlijk om jullie kennis te laten maken met mij via een computerbericht. Dan moet ik gaan vertellen waar ik goed en ben en waarin niet, zodat jullie daaruit kunnen beslissen of jullie meegaan of niet.  

Toch begrijp ik ook hoe spannend het kan zijn om jezelf aan te sluiten bij een groep mensen die je helemaal niet kent. Ik ga in dit stukje tekst proberen om jullie een beter beeld te geven van mijn persoonlijkheid en mijn goede en slechte eigenschappen.

Want eerlijk is eerlijk, die hebben we allemaal. 🙂

Voor de verandering heb ik, voor het schrijven van dit artikel, de mensen om mij heen is gevraagd hoe ze mij eigenlijk zouden omschrijven. Gaandeweg kwam ik er achter dat vrijwel iedereen het er over eens is.

Het antwoord wat ik het meest heb gekregen, is vriendelijk. Ik ben dus vriendelijk. Dat klinkt niet erg spectaculair he… Maar toen ik daar zelf eens wat meer over ben gaan nadenken, kwam ik tot de conclusie dat het misschien wel het meest geraakte antwoord is wat ik kon krijgen.

Ik ben namelijk ook erg vriendelijk. Het klinkt misschien een beetje suf en ik ben ook hardop aan het lachen nu ik dit aan het schrijven ben. Maar het is wel zo. En vriendelijk zijn is natuurlijk een hele mooie eigenschap. Moet je jezelf eens voorstellen dat heel de wereld onvriendelijk zou zijn. Nou, ik pas hoor!

Verder heb ik spontaan, vrolijk en enthousiast veel voorbij horen komen. Daar sluit ik me wel bij aan. 🙂 Als ik dan even voor mezelf mag spreken, zal ik dit lijstje graag aanvullen met:

 • Ondernemend
 • Optimistisch
 • Begripvol
 • Liefdevol
 • En vriendelijk natuurlijk 😀

Maar wat mijn allergrootste kracht is: Het samenbrengen van mensen. En dat is wat ik het allerliefste doe!

Ik ben altijd in voor een goed gesprek. Noem een onderwerp en brandt los! Ik ben gek op nieuwe verhalen en ideeën. Vertellen vind ik leuk, maar luisteren nog wel leuker. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen die elkaar niet kennen, samen komen om te doen waar ze blij van worden.

Oké, nu we alle leuke en optimistische verhalen gehad hebben, is het tijd om naar mijn slechte eigenschappen te gaan kijken. Als je daarna nog steeds mee wilt gaan op dit kampeertripje, ben je in ieder geval goed voorbereid…

Daar gaan we dan:

 • Onhandig
 • Naïef
 • Eigenwijs

Poeh zeg… Wat een combinatie eigenlijk. Meer kan ik er oprecht niet bedenken en beter gaat het er ook niet op worden. Dus wat heb ik hier op te zeggen?

Het is wat het is.

Ja, ik ben best een beetje onhandig af en toe. Ik hoop dan ook van harte dat jullie je eigen tent op kunnen zetten. 🙂

Ik zie de wereld altijd van de zonnige kant. Sommige mensen omschrijven dat als naïef. Maar ik denk altijd: Voor ieder probleem is een oplossing. En als de wind de andere kant op gaat, dan verander ik toch gewoon mijn looprichting?

In ieder mens en dier zie ik altijd het beste. De wereld is niet zo zwart/wit in mijn ogen. Ik ben een optimist met een scheutje naïef erbij. Maar eerlijk is eerlijk, het heeft me veel mooie leermomenten in het leven gegeven.

En eigenwijs… Tja, zijn we dat allemaal niet een beetje? Als je altijd maar de stroom mee volgt en nooit eens je eigen zin doordramt, zou het leven ook een stuk saaier zijn. Soms moet je een beetje eigenwijs zijn om nieuwe dingen te ontdekken.

Dus… Durf je nog mee?

Ben je na het lezen van dit verhaal nog niet verveeld, afgeknapt of teruggedeinsd? Dan ben je er zeker klaar voor om met ons op pad te gaan!

Kamperen met Anne en Lana betekend dagen vol avontuur, gezelligheid, goede gesprekken en een onvergetelijke ervaring! Ik kan niet wachten om jouw verhaal te horen. 🙂

2 antwoorden op “Op stap met Anne en Lana – Met wie gaan we eigenlijk op pad?”

 1. Hallo Anne, via DoggyDating app kom ook bij jou terecht met je wandel/ kampeer trips met je hond.
  Wat een ontzettend leuk idee!
  Als ik een stuk jonger was, zou ik graag meegaan.
  Helaas ben ik inmiddels 70, heb een rugoperatie achter de rug en ben ik heel blij dat ik nu weer 6 km kan lopen. Mijn kruising herder is 10 maanden en houdt me lekker in beweging.
  Veel succes met je wandeltrips!

  1. Hoi Trudi,
   Bedankt voor je lieve berichtje!
   6 km is ook een heerlijk stuk om te wandelen, zeker na zo een operatie.
   Ik kan me voorstellen dat jij daar samen met jouw hond erg van geniet!
   Wie weet zien we elkaar nog eens via een andere weg. 🙂
   Groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *