Hondenspeelbos Punthorst – Omheind wandelen en zwemmen

Hondenspeelbos in Punthorst is een paradijs voor honden! Het speelbos is 9 hectare groot en volledig omheind. Geen zorgen hier dat je maatje er vandoor gaat.

Struin langs de vele bospaadjes en kom uit bij de zwemvijver met zandstrand. Hier hebben de honden ruimte om lekker samen te spelen en een frisse duik te nemen.

Hondenspeelbos Punthorst

Parkeren bij Hondenspeelbos Punthorst

Er is een gratis openbare parkeerplaats aan het eind van de Kampweg in Punthorst. Hier vind je de link die opent in Maps. Wanneer je aan het eind van de Kampweg bent, sla dan linksaf het bospad op. Hier vind je het parkeerterrein bij de poort van de ingang.

Omheind losloopgebied Hondenspeelbos Punthorst

Het Hondenspeelbos in Punthorst is volledig omheind. De omheining is 1,5m hoog. Er is een dubbele poort die er voor zorgt dat er geen hond per ongeluk kan ontsnappen. In totaal zijn er 2 poorten om het gebied te verlaten of betreden.

Met een oppervlakte van 9 hectare is dit een ruime plek waar je zowel opzoek kunt gaan naar speelmaatjes, of zelf met je hond kunt spelen. Er zijn genoeg bospaadjes, omgevallen bomen, stokken en andere middelen om lekker mee te gaan speuren of spelen. Wat dacht je van een potje verstoppertje of koekjes zoeken tussen de stokken en bladeren?!

Ook is er een korte wandelroute uitgezet door het omheinde gebied waarbij je de gele paaltjes kunt volgen.

Zwemplas in Hondenspeelbos Punthorst

Er is een zwemplas voor de honden met een zandstrand erbij. Het water is wat aan de bruine kant, maar het is dan ook een natuurplas. Het water wordt regelmatig getest op blauwalg door de beheerders.

Bij het strand heb je veel kans om speelmaatjes te vinden. Zeker in het weekend is dit een veelbezochte plek. Het strand loopt langzaam af in het water, waardoor het niet te snel diep wordt. Een geschikte plek voor honden die wel van water houden, maar niet per se direct willen zwemmen.

*Gaan jullie in de zomertijd naar het Hondenspeelbos in Punthorst en wil je weten of je maatje kan zwemmen op dit moment? Kijk dan op de facebook pagina van Hondenspeelbos in Punthorst. Hier worden regelmatig updates gepost over de kwaliteit van het water en andere tips en info!

Zwemplas Hondenspeelbos Punthorst

Eten, drinken en pauzeplekjes

Er is helaas geen horecagelegenheid bij het gebied. Neem lekker je eigen lunchpakketje en drinken mee. Bankjes en zitplekjes zijn er dan weer wel voldoende! Er staan wat bankjes aan de wandelpaden en ook liggen er boomstammen op lekker op te zitten.

Prullenbakken staan er ook niet, dus houd er rekening mee dat je de spulletjes ook weer mee terug moet nemen.

Aangelijnd verder wandelen?

Houden jullie wel van een stevige wandeling en willen jullie meer zien van de omgeving? Dat kan! Aan de achterkant van het Hondenspeelbos kun je verder wandelen door de bossen van Punthorst en Staphorst.

Daar zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet om niets te missen van al het moois. Bij de andere uitgang achter de poort kunnen jullie inhaken op de Oranje wandelroute. Dit is de Zwarte Vennenroute van 7,2 km.

Informatiebord Hondenspeelbos Punthorst
Omheining Hondenspeelbos Punthorst

Komen jij en je hond(en) ook wel eens bij Hondenspeelbos Punthorst?

Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *