Wandelen met de hond los in De Dennen

De Dennen is een heerlijke plek om even de zon te ontvluchten. En het is ook nog eens een heel mooi bos! Met prachtige dennenbomen, smalle wandelpaadjes, en open plekken met bankjes.

In De Dennen mogen honden loslopen in het bos. Wil je verder wandelen door het Nationaal park Duinen van Texel? Dan kun je nog kilometers wandelen met de hond aan de lijn. Hier lees je alles over het losloopgebied van De Dennen.

De Dennen Texel
De Dennen

Parkeren bij De Dennen

Er zijn een aantal parkeerplaatsen aan de rand van De Dennen. Deze vind je aan de Jan Ayeslag. Deze is vrij lang en loopt helemaal door tot aan het strand. De parkeerplaats van de Jan Ayeslag is net voorbij de Rozendijk. Hier vind je de link in Google Maps.

Er is nog een andere parkeerplaats verderop aan de Jan Ayeslag. Vanaf hier kun je de weg oversteken en eerst een stuk aangelijnd over de vlakte wandelen. Als je rechts aanhoud, kom je na ongeveer 20 minuten in het beboste gebied van De Dennen uit. Hier vind je de link van deze parkeerplaats.

Gemarkeerde wandelroute door De Dennen

Vanaf de bovenste parkeerplaats start een gemarkeerde wandelroute van 2,5 km. Hierbij volg je de blauwe paaltjes. Deze wandelroute heet Het Geheim. Een hele gepaste naam op het moment dat wij daar waren halverwege juni. We zijn namelijk helemaal niemand tegen gekomen!

Deze wandelroute brengt je in het kort door het prachtige bos. Sta even stil en geniet van het geluid van de vele vogeltjes die zich hier thuis voelen. Er staan verschillende bankjes langs de paden om even te pauzeren. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, want dat vind je hier niet!

Vind je de wandelroute te kort? Buig dan af op één van de vele paadjes en struin lekker rond door het gebied! De bordjes van Staatsbosbeheer geven aan waar het losloopgebied eindigt en je verder kunt wandelen met de hond aan de lijn.

*Check je hond bij thuiskomst even goed op teken, die zitten hier veel!

Hoe heb jij deze wandeling ervaren?

Ben jij ook met de hond wezen wandelen in De Dennen? Wij zijn erg benieuwd hoe jij deze wandeling hebt ervaren! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jou ervaring. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *