Wandelroute Sommeltjespad met kinderen en de hond

Even een beetje de verkoeling opzoeken en wat anders bekijken dan het oneindige strand. Het Sommeltjespad is een ontzettend leuke wandelroute om te lopen met kinderen en de hond. Er is van alles te zien onderweg!

Neem een lunchpakketje en genoeg te drinken mee en laat je verrassen door deze sfeervolle wandelroute. 😀

Sommeltjespad

Parkeren bij het Sommeltjespad

Je kunt de auto parkeren aan het begin van het Sommeltjespad. Hier is een lange parkeerstrook aan de rand van het bos. Hier vind je de link in Google Maps. Vanaf dit punt zie je het bordje al staan van het startpunt van de wandelroute.

Honden bij het Sommeltjespad

Honden zijn op het Sommeltjespad aangelijnd welkom. Houd er wel rekening mee dat het pad speciaal is aangelegd voor kinderen. Honden zijn hier te gast en dienen zich ook te gedragen. Vergeet ook geen poepzakjes mee te nemen. Kinderen kunnen hier lekker rondstruinen in de bossen en langs de paden. Niet zo fijn als ze dan in een warme verrassing stappen. 🙂

Het Sommeltjespad

Het Sommeltjespad is 1,5 km lang. Vanaf het startpunt staan er langs de route verschillende informatieborden met leuke tips, weetjes en opdrachten voor kinderen.

Het pad brengt jullie door de verkoelende bossen van het Nationaal park Duinen van Texel. Er staan toffe houtsnijwerken langs de paden van verschillende dieren die in het bos leven. Halverwege de route komen jullie uit op de picknickplek. Neem zelf en hapje en een drankje mee voor onderweg en strijk lekker neer tussen de kunstwerken!

En kennen jullie het verhaal van de Sommeltjes al? Sommeltjes zijn aardmannetjes of aardvrouwtjes. Ze verstenen wanneer het licht wordt. Maar als het donker wordt, komen ze tot leven en gaan ze op avontuur door de bossen! Kunnen jullie ze allemaal vinden?

Sommeltjespad

Extra leuk voor kinderen

Onderweg langs het Sommeltjespad komen jullie een boom tegen met heel veel mooie stenen er onder. Als de kinderen het leuk vinden, kunnen ze hun eigen steentje bijdragen. 🙂

Ga thuis of op jullie vakantieadres vast opzoek naar de mooiste steen. Kleur of schilder hem met de mooiste kleurtjes en je naam erop. Zo wordt het stenenparadijs steeds een stukje mooier. En wie weet ligt jouw steentje er volgend jaar nog steeds!

Zijn jullie al wezen wandelen bij het Sommeltjespad?

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jullie ervaren of tips voor andere mensen. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *