Met de hond naar de Hooge Vuursche bij Hilversum

De Hooge Vuursche is een prachtig bos waar je uren kunt wandelen met de hond. Vrijwel overal mogen honden hier loslopen!

Volg een wandelroute of ontdek het gebied op eigen houtje. De Hooge Vuursche ligt tussen Hilversum en Baarn en is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug.

Losloopgebied Hooge Vuursche

Parkeren bij de Hooge Vuursche

Er is een grote openbare parkeerplaats op de parallelweg van de Hilversumsestraatweg. Als navigatieadres kun je Hilversumsestraatweg 16A in Baarn aanhouden. Of als je via Google zoekt naar Boswachterij De Vuursche.

Vanaf de parkeerplaats loop je direct het losloopgebied in. Hier begint ook de wandelroute Vijverwandeling.

Vijverwandeling door de Hooge Vuursche

De vijverwandeling is een leuke en diverse wandeling om te maken met de hond. Hier wandel je over smalle paadjes, door het donkere dennenbos en langs kleine watertjes.

Hooge Vuursche honden

De Vijverwandeling is 5 km lang. Hierbij volg je de witte paaltjes.

Het startpunt is bij de bovengenoemde parkeerplaats. Tijdens de hele wandeling mogen honden loslopen. Onderweg kom je verschillende zwemplassen tegen waar de hond even een duik kan nemen. Het water wat je onderweg tegenkomt is niet erg schoon. Maar dat vind je maatje vast niet erg. 🙂

Het gebied is vrij heuvelachtig en heeft verschillende wandelpaden. Er zijn prachtige brede paden die omgeven worden door indrukwekkende beuken. Maar ook wandel je over smalle bospaadjes door dichte begroeiing.

Hooge Vuursche Hilversum

Losloopgebied de Hooge Vuursche

Het losloopgebied van de Hooge Vuursche is een heerlijke plek om een middagje rond te struinen. Onderweg kom je verschillende bankjes tegen om even te pauzeren. De wandelpaden zijn niet verhard.

Door het bos van de Hooge Vuursche gaat ook een mountainbike route. Deze herken je aan de rode paaltjes met het driehoekje en 2 rondjes. Op sommige paden kunnen deze elkaar kruisen. Wij hebben hier geen hinder aan ondervonden, maar het is wel goed om te weten.

In het weekend is de Hooge Vuursche een druk bezochte plek en zal je zeker speelmaatjes tegenkomen. Maar het gebied is zo groot dat je altijd een ander pad kunt nemen als je liever iets rustiger wandelt.

Horeca bij de Hooge Vuursche

Theehuis ’t Hooge Erf is een gezellige en hondvriendelijke horecagelegenheid. Het zit een kleine 10 minuten buiten het losloopgebied.

Als je vanaf de parkeerplaats de weg oversteekt, langs de Hooge Vuurseweg, zie je het na 5 à 10 minuten aan de rechterkant. Hier kun je lekker buiten zitten aan de picknicktafels. De hond is binnen ook welkom.

Wandelen jullie wel eens bij het Hooge Vuursche?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie van deze mooie plek vinden! Als je wilt kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Eén antwoord op “Met de hond naar de Hooge Vuursche bij Hilversum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *