Losloopgebied in het Amerongse Bos in Amerongen

Het Amerongse Bos is een prachtig, heuvelachtig bos vlakbij Amerongen. Hier kun je samen met je hond genieten van een heerlijke boswandeling.

Er is een groot gedeelte losloopgebied voor honden. Aan de lijn kun je nog kilometers verder wandelen. 

Amerongse bos

Parkeren bij het losloopgebied van het Amerongse Bos

Er is een openbare parkeergelegenheid aan de Bergweg. Als navigatieadres kun je Bergweg 10 in Amerongen aanhouden. Dit adres brengt je naar een kleine parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats loop je een stukje terug via de weg die je gekomen bent en steek je de weg over het bos is.

Een grotere parkeerplaats vind je een kleine 200 meter verderop aan de Bergweg, als je vanuit Amerongen komt. Vanaf hier loop je meteen het bos in.

Losloopgebied in het Amerongse Bos

Het losloopgebied begint een kleine 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. In het eerste stuk van het bos moeten honden nog aan de lijn. Je kunt het begin van het losloopgebied herkennen aan de lage paaltjes met het gele bordje. Hier staat een wit hondje op.

Je kunt het losloopgebied in een rondje lopen. Het rondje is ongeveer een uurtje lopen. Halverwege het rondje kom je langs het uitzichtpunt, waar ook een bankje bij staat. Hier heb je prachtig uitzicht tussen de boomtoppen door.

De wandelpaden zijn niet verhard en vrij heuvelachtig. Houd hier rekening mee als je slecht te been bent. Hierdoor is het gebied ook niet begaanbaar voor rolstoelen en scootmobiels.

*Het losloopgebied doorkruist een mountainbikeroute.

Losloopgebied Amerongse bos

Wandelroutes met de hond in het Amerongse Bos

Volg je liever een gemarkeerde wandelroute? Dan kun je de auto het beste parkeren bij Sportcomplex De Burgwal. Het navigatieadres is Burgwal 4 in Amerongen.

De gemarkeerde routes beginnen bij het verderop gelegen Informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen. Dat is 5 minuutjes lopen vanaf de parkeerplaats. Er zijn 2 gemarkeerde wandelroutes in het gebied:

  • Rood – 3,4 km – Wandelroute over de top
  • Blauw – 6 km – Wandelroute Hoog en Laag

Honden zijn aangelijnd op deze routes welkom. Beide wandelroutes gaan een klein gedeelte door het honden losloopgebied. Houd er rekening mee dat je bij de blauwe route niet kunt afbuigen naar de Amerongse Bovenpolder. Daar zijn honden verboden.

Horeca bij het Amerongse Bos

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij het gezellige restaurant Het Berghuis. Hier kun je lekker buiten op het terras zitten waar tevens een speeltuin voor kinderen is. Honden zijn aangelijnd ook binnen welkom.

Wandelen jullie wel eens bij het Amerongse Bos?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze plek vinden! Hier onder kun je een berichtje achterlaten met tips of ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *