Losloopgebied Austerlitz in Woudenberg – Utrechtse Heuvelrug

Losloopgebied Austerlitz is een genot voor mens en hond! Op deze toffe plek kun je lekker rondstruinen over de vele paadjes. Door bos en langs heides. Er is ook een gemarkeerde wandelroute die een groot gedeelte door het losloopgebied gaat én langs de Pyramide van Austerlitz.

Losloopgebied Austerlitz

Parkeren aan het losloopgebied Austerlitz

Er is een parkeerterrein direct aan het losloopgebied. Deze vind je aan de Oude Driebergseweg in Woudenberg. Hier vind je de link die opent in Maps.

Een stukje verderop is nog een parkeerterrein. Als je een dagje met kinderen en de hond op stap gaat, is dit misschien een fijnere parkeerplaats. Deze ligt langs de familiespeeltuin De Pyramide van Austerlitz. Honden zijn hier aangelijnd welkom en de entree is zelfs helemaal gratis voor het hele gezin!

Mountainbikers en drukte

Op de eerste, bovengenoemde parkeerplaats start ook een mountainbikeroute. Deze buigt vrij snel af naar de zijkant van het gebied, maar er zijn een aantal paden waarbij de paden elkaar kruizen.

In het weekend is dit een erg populaire en daarom drukbezochte plek. Wij waren hier doordeweeks op een maandag en toen was het erg rustig.

Austerlitz honden

Wandelroute losloopgebied Austerlitz

Vanaf de parkeerplaats aan de Oude Driebergseweg start een gemarkeerde wandelroute van 4,6 km. Hiervoor volg je de gele paaltjes. De wandelroute komt ook langs de indrukwekkende Pyramide van Austerlitz.

Rondom de Pyramide moeten honden aangelijnd zijn. Dit staat met lage bordjes aangegeven. Het gebied buiten de Pyramide om is losloopgebied.

Tijdens de route wandel je grotendeels door het bos. Er is ook een stuk heide gebied met een heerlijk bankje wat uitkijkt over de heides. Een prima pauze plekje om even tot rust te komen. Er staan geen prullenbakken in het natuurgebied, dus zorg ervoor dat je iets bij hebt om eventueel afval mee terug te nemen. 🙂

Austerlitz losloopgebied

Horeca aan de wandelroute

Tijdens de gele wandelroute kom je langs het gezellige Pannenkoekenhuis Bergzicht. Honden zijn op het terras van harte welkom.

Wandel jij wel eens in het losloopgebied Austerlitz?

Wij zijn benieuwd naar jouw tips en ervaring! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 😀

Eén antwoord op “Losloopgebied Austerlitz in Woudenberg – Utrechtse Heuvelrug”

  1. Ik was op zoek naar de gele route, maar dat bleek een route van 2 uur te zijn.
    Vanaf de genoemde parkeerplaats kan je de groene route volgen. Die gaat wel langs de piramide. Die ga ik de volgende keer proberen.
    Het was een ideale plek (donderdagochtend) om met mijn hond van 1,5 jaar te oefenen met los lopen.

    De MTB route start trouwens niet op de genoemde plek. Die start iets verder weg van Austerlitz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *