Losloopgebied de Laarsenberg in Rhenen

De Laarsenberg is een prachtige diverse om met je hond te gaan ontdekken. Wandel langs de dierentuin, stop voor een foto bij het prachtige uitzichtpunt of volg een gemarkeerde wandelroute.

Hier kunnen jullie wel een uurtje of 2 lekker rondstruinen!

Losloopgebied Laarsenberg

Parkeren bij losloopgebied de Laarsenberg

Er is een openbare parkeerplaats naast het Militair Ereveld. Het navigatieadres is Grebbeweg 123 in Rhenen. Vanaf de parkeerplaats loop je meteen het losloopgebied in.

Aan de andere kant is nog een kleine parkeerplaats voor ongeveer 10 auto’s aan de Levendaalseweg. Deze is bereikbaar vanuit Laareind. De Levendaalseweg bestaat uit twee doodlopende wegen, dus houd er even rekening mee dat je aan de goede kant staat.

Losloopgebied de Laarsenberg

De Laarsenberg maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug. Het losloopgebied bestaat uit een heuvelachtig, bebost gebied. De paden zijn niet verhard en kunnen best een beetje modderig zijn op regenachtige dagen.

Honden Laarsenberg

Het losloopgebied loopt helemaal door tot aan de akkers, daar moeten honden weer aan de lijn. Dit staat aangegeven met lage paaltjes. Je kunt er dus zomaar overheen kijken!

Ouwehands Dierenpark

Het losloopgebied gaat langs de achterkant van Ouwehands Dierenpark. Hier heb je kans om de beren te spotten in hun buitenverblijf! Ook de olifanten kun je in de verte zien als je goed kijkt. Erg leuk om hier langs te wandelen, zeker als er ook kinderen mee gaan.

Gemarkeerde wandelroute bij de Laarsenberg

Vanaf de parkeerplaats bij het Militaire Ereveld start een gemarkeerde wandelroute van 4,5 km. Hierbij volg je de gele paaltjes met rode markering.

Het grootste gedeelte van de wandelroute gaan door het losloopgebied. Een klein stukje (ongeveer 15 minuten) moeten honden even aan de lijn. Dit is het achterste gedeelte wat langs de akkers loopt.

Tijdens de wandelroute kom je ook bij het prachtige uitzichtpunt waar je kunt uitkijken over Achterberg. Hier staat een bankje voor een pauze stop.

Horeca bij de Laarsenberg

De Laarsenberg ligt achter Ouwehands Dierenpark. Hierdoor zijn er genoeg horecagelegenheden in de buurt!

Voor het Dierenpark vind je pannenkoekenrestaurant De Grebbeberg. Hier zijn honden (mits droog en aangelijnd) ook binnen welkom. Bij het naastgelegen hotel/restaurant ’t Paviljoen zijn honden buiten op het terras welkom.

Wandelen jullie wel eens bij de Laarsenberg?

Wij zijn benieuwd naar jullie tips en ervaringen over deze toffe plek! Hier onder kun je een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *