Met de hond naar het strand van Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede is een heerlijke bestemming in Zeeland. Of je nu een dagje gaat of een hele week, het strand van Burgh-Haamstede is een genot voor jou en je hond. Hier lees je alle informatie over honden op het strand van Burgh-Haamstede.

Burgh-Haamstede
Duinhoevepad Burgh-Haamstede

Honden op het strand van Burgh-Haamstede

Op het strand van Burgh-Haamstede zijn honden het hele jaar door welkom. In het laagseizoen mogen honden altijd loslopen. In het hoogseizoen mogen honden loslopen in de ochtend voor 10.00u en in de avond na 19.00u. Overdag mogen honden aangelijnd gezellig mee.

Het strand van Burgh-Haamstede is ontzettend divers. Afhankelijk van je wensen kun je een plek kiezen om het strand op te gaan. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een rustige plek waar weinig mensen komen en geen faciliteiten zijn? Of ga je voor levendigheid en gezelligheid?

Strand Burgh-Haamstede hond

Strandopgang Duinhoevepad

Eén van onze favoriete plekjes in Zeeland is toch wel het strand van Burgh-Haamstede achter het Duinhoevepad. Deze is bereikbaar vanaf camping De Duinhoeve. Het strand is hier waanzinnig breed. Dit gedeelte van het strand wordt met name gebruikt door de bezoekers van de camping.

Er ligt een grote zandbank voor het strand waar de honden lekker in kunnen spelen, zonder te ver de zee in te gaan. Houd wel altijd goed rekening met de krachtige stroming van het water, voor zowel jezelf, kinderen en honden.

Aan dit strand is geen horecagelegenheid en er zijn ook geen andere faciliteiten in dit gedeelte te vinden. Hierdoor heeft het echt nog het robuuste strandgevoel.

Strand Burgh-Haamstede

Parkeren aan het strand van Burgh-Haamstede

Wil je direct aan het strand van Burgh-Haamstede parkeren? Dan kun je de auto neerzetten op de parkeerplaats aan de Strandweg in Burgh-Haamstede. Hier vind je de link naar de parkeerplaats die opent in Google Maps.

Hier betaal je parkeerkosten (Juli 2021) in het hoogseizoen van 1 april tot 31 oktober van 10.00u tot 18.00u. In het laagseizoen parkeer je hier gratis. Je kunt ervoor kiezen om overdag per uur te betalen of om een dagkaart te kopen.

Vanaf de parkeerplaats wandel je binnen 10 minuten tussen de duinen door naar het strand.

Wandel jij wel eens met de hond op het strand van Burgh-Haamstede?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Wat is jouw favoriete plekje om het strand op te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *