Met de hond naar het strand en het centrum van Domburg

Domburg is een heerlijke plek voor een dagje strand óf langer! Het gezellige centrum van Domburg ligt vlak achter het strand. Komen jullie in de zomertijd op maandag? Breng dan eens een bezoekje aan de wekelijkse toeristenmarkt. Er is zoveel te ontdekken!

Strand Domburg

Parkeren aan het strand van Domburg

Wil je de auto dichtbij het strand parkeren? Dan is de parkeerplaats aan de Schelpweg/Trommelweg een fijne plek. Hier vind je de link die opent in Maps. Vanaf de parkeerplaats loop je over de strandopgang van de foto hier boven.

De kosten zijn momenteel (maart 2022) €2,00 per uur of €10 per dag. Van november tot en met februari is het parkeren hier gratis.

Parkeer je liever in het centrum van Domburg? Dan zijn de prijzen hoger. De prijs van parkeerplaats V. Voorthuijsenstraat is zelfs €5,20 op dit moment (2022). Deze parkeerplaats ligt ook bij een strandopgang en bij het centrum.

Honden strand Domburg

Honden op het strand van Domburg

De regels voor honden op het strand van Domburg gelden in het hoogseizoen. Het hoogseizoen is vanaf 1 mei tot en met 15 september. In het laagseizoen mogen honden op alle stranden loslopen.

Het recreatiestrand van Domburg is in het hoogseizoen tussen 10.00u en 19.00u verboden voor honden. Aan beide zijkanten van het recreatiestrand zijn honden overdag aangelijnd welkom.

De stranden waar honden welkom zijn in het hoogseizoen, vind je achter strandopgang 60 richting Oostkapelle (rechts aanhouden) en aan de andere kant achter strandopgang 52 richting Westkapelle (links aanhouden).

Hier geldt dat honden aangelijnd welkom zijn in het hoogseizoen tussen 10.00u en 19.00u. Buiten deze tijden mogen honden loslopen op alle stranden rondom Domburg.

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats aan de Schelpweg kom je uit op het hondenstrand tussen Domburg en Westkapelle.

Domburg strand
Strand van Domburg op de vroege ochtend

Met de hond naar het centrum van Domburg

Domburg heeft een ontzettend gezellig en hondvriendelijk centrum. Groot is het niet, maar het heeft precies genoeg om even lekker van het strand af te buigen en rond te struinen langs de gezellige winkeltjes en terrassen.

Overal staan bakjes water klaar voor de dorstige zeehonden. Op de buitenterrassen zijn honden eigenlijk altijd wel welkom. Wij kozen voor het sfeervolle buitenterras van Grand café Amadore. In de avond hebben ze de terrasverwarmers aan om nog lang te blijven tafelen.

*Tip: De soepen zijn heerlijk!

In de zomermaanden (9 mei tot en met 19 september) vind je in het centrum van Domburg iedere maandag de toeristenmarkt. Deze staat verspreid door het centrum van 10.00 tot 19.00u. Hier vind je de leukste kraampjes met toeristische souvenirs, leuke hebben dingetjes en natuurlijk lekker eten!

Strand Domburg

Overnachten met de hond in Domburg

Wil je langer dan een dagje in Domburg blijven? Groot gelijk heb je! Domburg is een heerlijk bestemming die zowel vermaak en gezelligheid heeft, maar toch niet afgeladen druk is. Zeker het strand tussen Domburg en Westkapelle is een aanrader op de zonnige dagen. 😀

Wij verbleven in het gezellig B&B Zee van Tijd. Frank en Liesbeth zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en weten veel te vertellen over deze prachtige plek. Zij hebben 1 kamer (of 2 kamers als jullie met een groter gezelschap komen) waar honden welkom zijn.

Deze liggen op de begaande grond waar de hond vrij kan rondlopen in de afgesloten tuin. In de ochtend staat het uitgebreide ontbijt klaar in de gezellige keuken. Vanaf de B&B wandel je in nog geen 3 minuten naar het strand!

Wil je meer inspiratie voor hondvriendelijke vakantiehuisjes en appartementen in Domburg? Neem dan eens een kijkje op de website van Belvilla. Hier vind je meer dan 200 accommodaties in en rondom Domburg waar honden welkom zijn.

Wandel jij wel eens met de hond op het strand van Domburg?

Wij zijn benieuwd naar jouw tips en ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. Samen halen we het beste uit onze avonturen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *