Met de hond naar het strand van Renesse

Renesse is een heerlijke plek om lekker rond te struinen met je hond. Het strand is prachtig! Met het gezellige centrum op een steenworp afstand is dit een heerlijke plek om een dagje (of langer!) naartoe te gaan.

Hier lees je alles over honden op het strand van Renesse, tips en informatie uit de omgeving.

Strand Renesse

Honden op het strand van Renesse

Honden zijn het hele jaar door welkom op het strand van Renesse. In het laagseizoen mogen honden altijd loslopen. In het hoogseizoen mogen honden loslopen in de ochtend voor 10.00u en in de avond na 19.00u. Overdag mogen honden aangelijnd mee.

Het strand van Renesse is heerlijk breed. Er is ruimte genoeg voor de honden om te rennen en te spelen. Bij de strandopgang aan de Jan van Renesseweg hangen bij het informatiebord hondenpoepzakjes voor het geval je deze zelf vergeten bent. Toch is het altijd handig om zelf een rolletje mee te hebben, voor het geval dat ze op zijn.

Op de warme dagen in het hoogseizoen is het heerlijk om hier een vroege ochtend wandeling te maken. En komen jullie aan het eind van de dag? Dan heb je kans om het prachtige kleurenspel van de zonsondergang te kunnen bewonderen!

Zonsondergang Renesse

Parkeren in Renesse

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in Renesse, afhankelijk van je wensen. Op het moment dat wij Renesse bezochten, (Juli 2021) betaalde je op de meeste plekken in het centrum of aan het strand alleen parkeerkosten in het hoogseizoen tussen 10.00 en 18.00u.

Wil je parkeren aan het strand? Dan kun je kiezen voor de parkeerplaats aan de Jan van Renesseweg. De parkeerplaats ligt onder aan de strandopgang die zonder trap bereikbaar is. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Komen jullie in het hoogseizoen voor een ochtend of avondwandeling met de hond over het strand? Dan kun je hier voor 10.00u en na 18.00u de auto gratis parkeren. In het laagseizoen (1 oktober tot 1 april) is het de hele dag gratis parkeren.

Blijven jullie een hele dag en willen jullie ook het centrum van Renesse bezoeken? Dan kun je kiezen voor de parkeerplaats aan de Roelandseweg. Hier kun je het hele jaar door gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het 500 meter naar het centrum van Renesse en 1,8 kilometer naar het strand. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Centrum Renesse

Horeca aan het strand van Renesse

Renesse is bruisend en levendig. Aan horecagelegenheden ontbreekt het hier zeker niet! Langs het strand vind je verschillende strandpaviljoens waar honden welkom zijn.

Wij zijn voor een drankje neergestreken bij het gezellige strandpaviljoen De Haven van Renesse. Honden zijn meer dan welkom en er staan dan ook bakken met water klaar op het terras. De windschermen zorgen ervoor dat je hier het hele jaar door lekker buiten kunt zitten.

Is het weer er even niet naar om buiten te zitten? Dan mag je hier ook binnen zitten met de hond. De kaart is hip en uitgebreid en er hangt een lekkere strandsfeer. Een fijne plek om te genieten van het uitzicht terwijl de zon langzaam onder gaat. 🙂

Willen jullie ergens een hapje gaan eten, maar heb je even genoeg strand gezien? Wandel dan eens naar het gezellige centrum van Renesse. Ook hier bruist het van de gezellige horecagelegenheden! Vanaf het strand van Renesse wandel je binnen 1,5 kilometer het centrum in.

Honden Renesse

Wandel jij wel eens met de hond op het strand van Renesse?

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw ervaring met de hond op het strand van Renesse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *