Hondenstrand in Vlissingen

Er is niks fijner dan lekker met je hond wandelen over het strand, vooral als het lekker weer is! In Vlissingen is een stuk hondenstrand waar honden ook in het hoogseizoen los mogen lopen.

Strand Vlissingen

Hondenstrand in Vlissingen

Het hondenstrand in Vlissingen is ongeveer een kilometer breed. Het gaat om strand Zwanenburg. Een wandeling over het strand is leuk om te combineren met het naast gelegen park en het Nollebos.

Aan het hondenstrand is geen horecagelegenheid aanwezig. Hiervoor kun je naar de boulevard van Vlissingen wandelen. In het laagseizoen kun je over het strand heen lopen. In het hoogseizoen, als honden daar niet op het strand mogen, kun je via het verharde pad langs de duinen lopen.

De regels voor loslopende honden in het Park en het Nollebos zijn hier onlangs veranderd. Houd hiervoor de bordjes van Staatsbosbeheer in de gaten.

Hondenstrand Vlissingen

Honden op de stranden van Vlissingen

Op alle andere stranden van Vlissingen geldt van 1 mei tot 16 september een verbod voor honden. Dan mogen honden ook aangelijnd niet mee komen.

In het laagseizoen (van 17 september tot 30 april) zijn honden wel welkom op alle stranden van Vlissingen. In deze periode mogen honden ook loslopen.

In het laagseizoen is het dan ook heerlijk om vanaf de hier onder genoemde parkeerplaats Zwanenburg, helemaal door te wandelen naar de gezellige boulevard van Vlissingen. Op de terugweg kun je er voor kiezen om via het Nollebos en het park terug te wandelen naar de parkeerplaats.

Vlissingen strand

Parkeren bij het hondenstrand van Vlissingen

Er is een grote parkeerplaats aan het strand, parkeerplaats Zwanenburg. Hier kun je in het laagseizoen gratis parkeren. Van 1 april tot en met 31 oktober betaal je voor parkeren €2 per uur of €8,50 per dag.

Een andere, gratis parkeerplaats ligt aan de Zwanenburgseweg. Via deze link opent de parkeerplaats in Google Maps. Vanaf de parkeerplaats wandel je eerst een stuk door het park heen, voordat je bij het strand uitkomt.

Wandelen jullie ook wel eens op het strand in Vlissingen?

Wij zijn benieuwd hoe jullie dit ervaren! Als je wilt, mag je hier onder een berichtje achterlaten met jullie ervaring of tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *