Hondenstrand Ritthem en Fort Rammekens

Het hondenstrand in Ritthem is dé plek om in het hoogseizoen naartoe te gaan met je hond! Het feest is helemaal compleet met het prachtige losloopgebied bij Fort Rammekens. Hier lees je alles over deze toffe plek!

Hondenstrand Ritthem

Parkeren bij het hondenstrand in Ritthem en Fort Rammekens

Parkeren is gratis bij het hondenstrand en bij Fort Rammekens. Er zijn verschillende parkeerplaatsen aan het gebied. De meest centrale parkeerplaatsen vind je aan de Schorerpolderweg. Hier vind je de link die opent in Maps.

Hier zijn 2 parkeerplaatsen. Aan het eind van de Schorerpolderweg is een parkeerplaats die vlakbij Fort Rammekens ligt. Vanaf deze parkeerplaats kun je rechtsaf het natuurgebied in lopen. Fort Rammekens ligt op de route en wordt hier aangegeven met bordjes.

Als je verder doorrijd op de weg aan de Schorerpolderweg, kom je aan het begin van het hondenstrand uit. Tijdens de warme dagen is dit een fijne parkeerplaats.

Nog een parkeerplaats vind je aan de Rammekensweg. Hier vind je de link die opent in Maps.  Deze parkeerplaats ligt aan het natuurgebied. Hier wandel je eerst een stuk door het losloopgebied heen, voordat je op het strand en bij Ford Rammekens uitkomt.

Losloopgebied bij Fort Rammekens

Bij Ford Rammekens zijn honden aangelijnd welkom. Maar wandel een paar meter het natuurgebied in en je ziet het eerste bordje van het losloopgebied al. Het bosachtige gebied heeft verschillende bospaadjes waar je lekker rond kunt struinen.

*De paden zijn niet verhard en hierdoor niet geschikt voor rolstoelen.

In het natuurgebied vind je ook een vogel kijkwand, waar je kunt uitkijken over het water. Hier leven verschillende soorten eenden, ganzen en andere vogels. Langs de paden staan verschillende bankjes met uitzicht over water of bos.

Aan het eind van het natuurgebied, kun je links aanhouden om bij het hondenstrand te komen. Op het naast gelegen strand, aan de rechterkant van het hondenstrand, mogen honden in het hoogseizoen niet loslopen.

Natuurgebied Fort Rammekens
Een mistige ochtend achter Ford Rammekens

Wandelroute en horeca

Door het natuurgebied is een gemarkeerde wandelroute uitgezet van 2,3 km. Hiervoor volg je de blauwe paaltjes. De wandelroute gaat door het losloopgebied, langs het fort en een gedeelte over het strand.

Je kunt de wandelroute starten vanaf de bovengenoemde parkeerplaats aan het natuurgebied. Maar als jullie vanaf het fort het bos in duiken, kom je de paaltjes vanzelf tegen.

Een horecagelegenheid of paviljoen is hier helaas niet aan het gebied. Bankjes staat er meer dan genoeg. Er zijn prachtige plekjes bij om even neer te strijken met je zelf meegebrachte lunchpakket. In het hoogseizoen kun je vanuit het natuurgebied richting Camping Karnemelkshoek wandelen om hier een drankje te doen.

Hondenstrand
Rammekeshoek honden
Natuurgebied

Hondenstrand Ritthem, Vlissingen

Ritthem is een dorp in de gemeente Vlissingen. Het hondenstrand van Ritthem is een populaire plek voor mensen met honden. Honden mogen hier het hele jaar door loslopen en zwemmen op het strand. Zeker in het hoogseizoen is dit een heerlijke plek om tijd te spenderen en heb je veel kans om speelmaatjes tegen te komen.

Het zand op het strand is zacht en goed geschikt voor de honden om in te spelen. Komen jullie in het laagseizoen? Wandel dan via het natuurgebied naar het badstrand van Ritthem. Zeker op de doordeweekse dagen is het hier vaak heerlijk rustig.

Wij waren hier voor de eerste keer op een mistige ochtend in februari. Ondanks de frisse wind en de mistige foto’s hebben wij ontzettend genoten van deze wandeling! In oktober zijn we nog eens terug geweest naar deze toffe plek. Zeeland blijft toch het mooiste in het laagseizoen…

Gaan jij en je hond wel eens naar het hondenstrand in Ritthem?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring! Laat ons weten wat jij van deze plek vind! 😀

Eén antwoord op “Hondenstrand Ritthem en Fort Rammekens”

  1. Het zou wel fijn zijn als er een eenvoudige stenen trap over de dijk naar beneden naar het strandje zou komen.
    Met vriendelijke groet,
    Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *