Hondenstrand Ritthem en Fort Rammekens

Het hondenstrand in Ritthem is dé plek om in het hoogseizoen naartoe te gaan met je hond! Het feest is helemaal compleet met het prachtige losloopgebied bij Fort Rammekens. Hier lees je alles over deze toffe plek!

Hondenstrand Ritthem

Parkeren bij het hondenstrand in Ritthem en Fort Rammekens

Parkeren is gratis bij het hondenstrand en bij Fort Rammekens. Er zijn verschillende parkeerplaatsen aan het gebied. De meest centrale parkeerplaatsen vind je aan de Schorerpolderweg.

Hier zijn 2 parkeerplaatsen. Aan het eind van de Schorerpolderweg is een parkeerplaats die vlakbij Fort Rammekens ligt. Vanaf deze parkeerplaats kun je rechtsaf het natuurgebied in lopen. Fort Rammekens ligt op de route en wordt hier aangegeven met bordjes.

Als je verder doorrijd op de weg aan de Schorerpolderweg, kom je aan het begin van het hondenstrand uit. Tijdens de warme dagen is dit een fijne parkeerplaats.

Nog een parkeerplaats vind je aan de Rammekensweg. Als navigatieadres kun je Rammekensweg 13 in Ritthem gebruiken. Deze parkeerplaats ligt aan het natuurgebied. Hier wandel je eerst een stuk door het losloopgebied heen, voordat je op het strand uitkomt.

Losloopgebied bij Fort Rammekens

Honden mogen rond het hele gebied bij Fort Rammekens loslopen. Het bosachtige gebied heeft verschillende bospaadjes waar je lekker rond kunt struinen. De paden zijn niet verhard en niet erg geschikt voor rolstoelen.

In het natuurgebied vind je ook een vogel kijkwand, waar je kunt uitkijken over het water. Hier leven verschillende soorten eenden, ganzen en andere vogels. Langs de paden staan verschillende bankjes met uitzicht over water of bos.

Aan het eind van het natuurgebied, kun je links aanhouden om bij het hondenstrand te komen. Op het naast gelegen strand, aan de rechterkant van het hondenstrand, mogen honden in het hoogseizoen niet loslopen.

Natuurgebied Fort Rammekens

Hondenstrand Ritthem, Vlissingen

Ritthem is een dorp in de gemeente Vlissingen. Het hondenstrand van Ritthem is een populaire plek voor mensen met honden. Honden mogen hier het hele jaar door loslopen en zwemmen op het strand. 

Zeker in het hoogseizoen is dit een heerlijke plek om tijd te spenderen en heb je veel kans om speelmaatjes tegen te komen. Er is geen horecagelegenheid in dit gebied.

Wij waren hier op een mistige ochtend in februari. Ondanks de frisse wind en de mistige foto’s hebben wij ontzettend genoten van deze wandeling! Hier kun je makkelijk een uurtje of 2,3 rondstruinen samen met je hond.

Ga jij wel eens naar het hondenstrand in Ritthem?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring! Laat ons weten wat jij van deze plek vind! 😀

Eén antwoord op “Hondenstrand Ritthem en Fort Rammekens”

  1. Het zou wel fijn zijn als er een eenvoudige stenen trap over de dijk naar beneden naar het strandje zou komen.
    Met vriendelijke groet,
    Paula

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.