Losloopgebied in Boswachterij Westerschouwen bij Het Groene Duin

Boswachterij Westerschouwen is met 330 hectare het grootste bos van de provincie Zeeland. Hier kun je uren lang rondstruinen met de hond. Er is een klein gedeelte aangewezen als losloopgebied voor honden. Hier lees je alles over honden en boswachterij Westerschouwen.

Boswachterij Westerschouwen

Parkeren bij Boswachterij Westerschouwen

Er is een grote parkeerplaats aan de A. van de Weijdeweg. Dit is parkeerplaats Het Groene Duin. Hier vind je de link naar de parkeerplaats die opent met Google Maps. Op deze parkeerplaats betaal je in het hoogseizoen parkeerkosten tussen 10.00u en 18.00u. Een dagkaart is (Juli 2021) €8,00 per dag.

Bij de parkeerplaats is een openbaar toilet aanwezig. Vanaf deze parkeerplaats loop je direct het losloopgebied in. Ook is dit het startpunt voor een aantal gemarkeerde wandelroutes door het gebied heen.

Aan de parkeerplaats vind je ook uitkijkpost. Hier kun je vanaf boven uitkijken over het bos en duinen gebied. Deze uitkijkpost is niet de Uitkijktoren van Burgh-Haamstede. Deze ligt ongeveer 1,5 kilometer verderop in het gebied.

Boswachterij Westerschouwen
Foto vanaf de uitkijkpost bij de parkeerplaats

Losloopgebied in Boswachterij Westerschouwen

Vanaf de parkeerplaats loop je voorbij de uitkijkpost meteen het losloopgebied in. Het losloopgebied en het einde hiervan wordt aangegeven met de oranje bordjes van Staatsbosbeheer. Voorbij het witte hek en aan de linkerkant van het fietspad is het losloopgebied voor honden.

In boswachterij Westerschouwen en ook in het losloopgebied, heb je kans om wild tegen te komen. Op het moment dat wij hier waren, liep er een Damhert rustig door het losloopgebied. Hij of zij had ons gespot en nam rustig de tijd om te verdwijnen over de heuvel.

Een heel bijzonder moment! Maar goed om te weten dat ze niet ver in de bossen blijven. Dit was vrij in het begin van het gebied.

Het losloopgebied bestaat verder uit bos met open grasveldjes waar de honden lekker kunnen spelen. Het verharde pad is tevens een fietspad. Naast het verharde pad gaat ook een onverhard wandelpad. Houd er rekening mee dat in de vakantieperiode en in de weekenden het ook druk kan zijn met fietsers.

Boswachterij Westerschouwen
Wandelroutes vanaf de parkeerplaats

Wandelroutes in Boswachterij Westerschouwen

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats starten ook verschillende wandelroutes. Het Tegelpad van 8 km is ook geschikt voor rolstoelen en buggy’s. Deze gaat grotendeels over het verharde pad, maar ook een stuk over stevige zandpaden met steentjes. Hierdoor kan het wat hobbeliger zijn.

Willen jullie naar de uitkijktoren? Houd dan het hoofdpad aan die start op de parkeerplaats. Na 1,5 km kom je bij de uitkijktoren.

Gaan jullie voor een grote ronde? Volg dan de groene paaltjes van het Boswachterspad Meeuwenduinen. Deze wandelroute is 12 km. Hierbij wandel je een stukje door het losloopgebied om vervolgens aangelijnd verder te gaan. De route gaat door bos, duinen en over het strand.

boswachterij Westerschouwen

Zorg voor genoeg eten, drinken en water voor de hond voor onderweg. Er zit geen horecagelegenheid aan het gebied. Wel vind je onderweg bankjes en picknicktafels om lekker op te pauzeren.

Wandel jij wel eens met de hond bij Boswachterij Westerschouwen?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw tips, ervaring en andere leuke weetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *