Losloopgebied kuststrook Walcheren tussen Zoutelande en Dishoek

Langs de kuststrook van Walcheren is een gedeelte losloopgebied voor honden. Hier mogen honden het hele jaar door loslopen. Deze plek is erg leuk om te combineren met het strand van Zoutelande tot aan Dishoek.

Kuststrook Walcheren

Losloopgebied Kuststrook van Walcheren

Het losloopgebied ligt tussen Dishoek en Groot Valkenisse. Hier kun je een ronde wandelen door het beboste gebied en via de duinen. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen wat drukker kan zijn op het pad langs de duinen.

Het pad langs de duinen ligt vrij hoog en heeft dan ook prachtig uitzicht over het strand, de vuurtorens en het beboste gebied. Er staan verschillende bankjes langs het pad met waanzinnig mooi uitzicht.

Het beboste gebied onderaan de duinen is een wat rustigere plek om te wandelen. Halverwege het losloopgebied, is een stuk waar honden even aan de lijn moeten. Dit is ongeveer 10 minuten, daarna mogen honden weer los. Houd hiervoor de bordjes van Staatsbosbeheer in de gaten.

Kuststrook Walcheren

Parkeren bij het losloopgebied van de kuststrook van Walcheren

Er zijn 2 grote parkeerplaatsen aan het losloopgebied. EĆ©n daarvan ligt aan de Valkenisseweg in Biggekerke. De andere ligt aan de Strandweg in Biggekerke.

Op beide parkeerplaatsen kun je gratis parkeren van 31 oktober tot 1 maart. Daarna is het ā‚¬2 per uur of ā‚¬10,00 per dag.

Wandelen over het strand van Zoutelande naar Dishoek

Vanaf het losloopgebied kun je op verschillende plaatsen over de duinen naar het strand lopen. In het laagseizoen is dit een absolute aanrader!

Honden mogen los op het strand in het laagseizoen van 15 september tot 1 mei. In het hoogseizoen mogen honden los voor 10.00u ’s morgens en na 19.00u ’s avonds. Daar tussen zijn honden aangelijnd welkom op het strand.

Vuurtoren Dishoek

Wij hebben hier een wandeling gemaakt vanaf de parkeerplaats aan de Valkenisseweg. Daar kun je het strand op gaan en doorlopen tot aan Dishoek. Bij Dishoek kun je de trap omhoog gaan en doorwandelen langs de vuurtorens.

Daar kun je naar beneden lopen, langs het centrum van Dishoek. Als je beneden links aanhoud, kom je door het losloopgebied van de kuststrook. Zo kun je weer terug wandelen naar de parkeerplaats. Deze ronde is ongeveer 8 km.

Je kunt deze eventueel uitbreiden door de auto te parkeren in Zoutelande, op de parkeerplaats aan de Westkappelseweg 28 in Zoutelande. Hiermee wordt de wandeling nog eens 5 km langer.

Houd er rekening mee dat de duinen vrij hoog liggen. Hierdoor zijn de trappen van en naar het strand vrij hoog. Maar het uitzicht maakt dat absoluut goed! šŸ™‚

5 antwoorden op “Losloopgebied kuststrook Walcheren tussen Zoutelande en Dishoek”

 1. Wij hebben vandaag, 1 juni 2021, deze wandeling gemaakt.
  Het zomerse weer was echt een cadeautje šŸŒž
  Heerlijk over het strand gelopen en daarna via de vuurtorens het bos in, het was een verrassende route.
  Goed beschreven ook, op jullie site, dank daarvoor.

  1. Hoi Ed en Jolanda,
   Bedankt voor jullie leuke reactie! šŸ˜€
   Ik ben blij om te horen dat jullie er zo van genoten hebben!
   Groetjes Anne

 2. Helaas! Sinds 2021 mogen honden niet meer los lopen in dit bosgebiedje van Staatsbosbeheer. Dat wordt ook aangegeven met oranje borden: vrij wandelen op paden en wegen, behalve met loslopende honden. Het losloopgebiedje waar het nog wel kan ligt is maar klein en ligt verder van de duinen vandaan. Het wandelpad ligt hier en daar gevaarlijk dicht tegen ruiterpaden en fietspaden. Voor een hond die ook wel eens naast het pad snuffelt best gevaarlijk. Ook veel mountainbikers waar je het gebied mee moet delen. Dus echt leuk en veilig loslopen kan alleen op de stranden. In de winterperiode altijd en in de zomerperiode tussen 17 en 10 uur

 3. Correctie op mijn eerdere reactie: de stranden zijn in de zomer losloopgebied voor honden tussen 19 en 10 u, ipv vanaf 17 u. En op de duinpaden mogen ze volgens mij nog steeds los lopen. Dat zijn paden van het Waterschap, het bosje dat u beschrijft is van Staatsbosbeheer.

 4. Gister zijn wij op dit mooie strand geweest maar helaas de route door het beboste gebied niet kunnen vinden. We hadden geparkeerd op de Westkapelseweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *