Wandelen met de hond bij buitenplaats de Manteling en Hoogduin

Ben je opzoek naar een stevige wandeling, of wil je even iets anders zien dan alleen strand? Breng dan een bezoekje aan De Manteling van Walcheren! Wandel door de prachtige tuin van Kasteel Westhove, het natuurgebied van De Manteling en de prachtige duinen van buitenplaats Hoogduin!

Natuurlijk is een bezoekje aan het strand van Oostkapelle onmisbaar. Er is een gedeelte aangewezen als hondenstrand waar je het hele jaar door kunt genieten van een frisse duik samen!

Kasteel Westhove

Parkeren bij Buitenplaatsen Manteling en Hoogduin

Er is een groot parkeerterrein vlakbij Kasteel Westhove. Vanaf deze parkeerplaats starten tevens 3 wandelroutes. Ook het strand van Oostkapelle ligt op een loopafstand van 15 minuten.

Dit is parkeerplaats Westhove. Deze ligt aan de Domburgseweg in Oostkapelle, Hier vind je de link die opent in Maps. Momenteel (maart 2022) zijn de parkeerkosten €2,40 per uur of €12,00 voor een dagkaart. Van november tot en met februari is het parkeren gratis.

Honden bij Buitenplaatsen Manteling en Hoogduin

Honden zijn in het hele gebied aangelijnd welkom. Er is geen losloopgebied in het natuurgebied en de duinen, ook niet in het laagseizoen.

Wandelroutes buitenplaats Manteling Hoogduin
Informatiebord bij de parkeerplaats met gemarkeerde wandelroutes

Gemarkeerde wandelroutes

Vanaf de parkeerplaats starten 3 gemarkeerde wandelroutes door het gebied. Honden zijn aangelijnd welkom. Er is tevens een wandelroute van 2,5 km die ook geschikt is voor rolstoelen en scootmobiels.

  • Geel – 2,5 km (Rolstoelvriendelijk)
  • Wit – 2,5 km (Houd rechts aan bij het strand voor het hondenstrand)
  • Blauw – 3,7 km (Komt langs het hondenstrand)

Wij bezochte deze plek in het voorjaar (maart) en wat een waanzinnige bloemenfestijn! in de kasteeltuin staan de narcissen hier in overvloed en prachtig mooi in bloei. De tuin van kasteel Westhove heeft bruggetjes en slingerpaadjes rond het water. Er staan verschillende bankjes en picknicktafels om te genieten van deze plek.

Het buitengebied Hoogduin is een erg bijzondere plek, met haar kronkelige bomen die een waanzinnig beeld vormen. Het lijkt bijna alsof je hier door een sprookje heel wandelt. Als kers op de taart kun je jouw hond verrassen met het strand van Oostkapelle.

Kasteel westhove
Tuin van kasteel Westhove

Honden op het strand van Oostkapelle

Op het strand van Oostkapelle is een stuk hondenstrand waar honden het hele jaar door welkom zijn. In het hoogseizoen (1 mei tot 15 september) is het tussen 10.00u en 19.00u verboden voor honden op het toeristenstrand. In het laagseizoen (15 september tot 1 mei) mogen honden hier over loslopen.

Op het stuk strand wat net achter het natuurgebied ligt zijn honden wel de hele dag aangelijnd welkom. Dit staat duidelijk aangegeven op de informatieborden. Zie hiervoor ook de foto hier onder.

Het strand van Oostkapelle is prachtig. Met het brede, witte zand en de vele paalhoofden geeft dit strand je het échte Zeeland gevoel! Natuurlijk vind je ook hier de gezelligste strandpaviljoens om lekker te pauzeren.

Hoogduin honden
Strandopgang achter buitenplaats Hoogduin

Hondvriendelijke horeca Oostkapelle

Het hele jaar door zijn honden van harte welkom bij Strandpaviljoen Strand90. Hier geniet je buiten op het terras van het uitzicht op de zee. In het hoogseizoen is het strand voor het paviljoen tussen 10.00u en 19.00u verboden voor honden. Rechts van het paviljoen begint het hondenstrand.

In het hoogseizoen kun je achter het strand langs, door de duinen, doorwandelen tot aan het paviljoen om daar lekker op het terras te gaan zitten. Ze hebben een hippe, uitgebreide kaart met heerlijke gerechten. Wij kwamen alleen voor een kop heerlijke cappuccino met havermelk. Aanrader!!

Wandel jij wel eens met de hond bij Buitenplaatsen Manteling en Hoogduin en het strand van Oostkapelle?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. Samen halen we het beste uit onze avonturen! 😀

Strand Oostkapelle
Strand van Oostkapelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *