Met de hond naar het Hollands Duin en het strand van Wassenaar

Een geweldige plek om er een dagje op uit te trekken met je hond! Het gebied is ontzettend divers, je raakt hier niet uitgekeken. Start de wandeling bij het Hollands Duin en verras je hond met het prachtige strand van Wassenaar. πŸ˜€

Hollands Duin
Hollands Duin - Oranje route

Parkeren bij het Hollands Duin en strand de Wassenaarse slag

Er zijn 3 parkeerterreinen in de omgeving. Wil je graag direct aan het strand parkeren? Dan zijn er 2 betaalde parkeerterreinen direct bij de strandopgang. Hier vind je de link die opent in Maps. De prijs voor het parkeren inΒ  €5,00 per dag of €3,50 per avond (na 18.00u).

*Dit is de prijs in maart 2022, toen wij deze plek bezochten.

Wil je liever beginnen aan een wandeling door het Hollands duin? Parkeer de auto dan gratis op een afstand van 1 km vanaf het strand. Hier vind je de link die opent in Maps. Deze kleine parkeerplaats heeft plek voor ongeveer 50 auto’s, dus wees er vroeg bij als je in het weekend komt.

Vanaf het strand kun je op de terugweg het wandelpad langs de hoofdweg volgen. Na 1 km kom je weer op de gratis parkeerplaats. Vanaf deze parkeerplaats begint tevens de oranje wandelroute door het Hollands Duin.

Hollands Duin

Honden los in het Hollands Duin en de Wassenaarse slag

Vanaf de bovengenoemde, gratis parkeerplaats wandel je zo het prachtige natuurgebied van het Hollandse Duin in. Hier mogen honden loslopen tussen 15 augustus en 15 maart. Buiten deze tijd mogen honden hier aangelijnd mee.

Hier begint tevens de wandelroute van 3,3km. Hiervoor volg je de oranje paaltjes. Deze route brengt je door het heuvelachtige duin gebied met prachtige uitzichtpunten. Langs deze route is een stuk aangelijnd (hele jaar) vanwege de Schotse Hooglanders en wilde paarden die hier grazen.

Op het strand van de Wassenaarse slag mogen honden loslopen tussen 15 september en 15 mei. In het hoogseizoen is het recreatiegebied bij de strandopgang verboden voor honden, ook aangelijnd.

Strand Wassenaarse Slag
Strand Wassenaarse slag - laagseizoen

Hondenstrand Wassenaar

Dat mag de pret niet drukken, want nog geen 15 minuten verderop vind je het hondenstrand van Wassenaar. Hier mogen honden het hele jaar door loslopen, dus ook in de zomer! πŸ˜€

Omdat het recreatiestrand bij de Wassenaarse slag verboden is voor honden in het hoogseizoen, kun je achterlangs door de duinen naar het hondenstrand wandelen. Dit pad vind je vanaf de parkeerterreinen aan de rechterkant, als je de zee voor je hebt.

Het hondenstrand begint voorbij de Surfclub. Wanneer je die gepasseerd bent, kun je naar beneden lopen over het mulle zandpad en kan het hondenfeest beginnen.

Hondenstrand Wassenaar

Met de hond naar een strandpaviljoen bij de Wassenaarse slag

Bij de strandopgang vind je verschillende strandpaviljoens waar je met prachtig uitzicht op het strand op het terras kunt zitten. Hier zijn honden het hele jaar door van harte welkom. Houd er alleen rekening mee dat deze in het hoogseizoen te bereiken zijn via het pad achter de duinen, omdat honden niet zijn toegestaan op het strand.

Wij zijn hier neergestreken bij Strandclub Bida Baai. Een gezellig plekje met bankjes aan de voorkant van het terras met uitzicht op de zee. Lana was meer dan welkom en kreeg meteen een bakje water om haar zoute mond te spoelen. Heerlijke verse jus tijdens de zonnige dagen. πŸ™‚

Wandel jij wel eens met de hond in het Hollands Duin of op het strand van Wassenaar?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *