Hondenspeeltuin Zevenkamp in Rotterdam

Hondenspeeltuin Zevenkamp is een geweldig initiatief van de gemeente Rotterdam. Het ligt in de wijk Zevenkamp in het stadsdeel Prins Alexander.

Deze plek was vroeger een voetbalveld. Hierdoor is de speeltuin dan ook ontzettend groot! Er is plek zat voor honden om lekker te rennen en te spelen. Maar ook om te trainen of te oefenen met loslopen.

Speelattributen in hondenspeeltuin Zevenkamp

In de hondenspeeltuin Zevenkamp staan een aantal speelattributen waar je samen met je hond kunt spelen. Er is een wipwap, slalom palen, een ondergrondse tunnel, rubber banden en boomstammen.

Als er even geen speelmaatjes zijn, is er genoeg speelplezier voor jullie samen!

Initiatief van de buurtbewoners

Deze hondenspeeltuin wordt veel bezocht door mensen die hier in de buurt wonen. En terecht, als je naast zo’n speelparadijs woont is het elke dag wel feest.

Houd er rekening mee dat er in de speelplaats vrijwel geen schaduw is. Op warme dagen is het dan ook een goed idee om ’s morgens of ’s avonds te komen spelen.

Omdat de speelplaats niet onder toezicht staat, is er ook geen drinkwater voor de honden beschikbaar. Buurtbewoners zijn tot het goede idee gekomen om de rubberbanden te vullen met water.

Het is een leuk idee dat iedereen een litertje water meeneemt om de watervoorziening aangevuld te houden. Zo kunnen de honden toch altijd even een slok water nemen tijdens het spelen.

Onuitgesproken regels

De speeltuin is niet onder toezicht en daarom is het fijn dat iedereen zich hier welkom kan voelen met de hond.

In de hondenspeeltuin geldt een opruimplicht voor de poep van de hond. Er staan een aantal prullenbakken langs de hekken, om de boodschap in kwijt te kunnen. Hier zijn geen poepzakjes aanwezig, dus neem deze van thuis mee.

De speeltuin heeft 3 hekken waar je naar binnen en naar buiten kunt. Deze hekken sluiten niet vanzelf. Het wordt daarom erg gewaardeerd dat de hekken goed worden afgesloten als je de speeltuin verlaat. Zo wordt er voorkomen dat een hond kan ontsnappen als iemand aan de andere kant naar binnen komt.

Er staat een picknickbankje in het midden van de speeltuin. Hier kun je gezellig neerstrijken met je zelf meegebrachte eten en drinken. Het wordt wel erg gewaardeerd dat je jouw eigen hond altijd in het oog houd, ook als je gezellig aan de koffie zit. 🙂

Parkeren hondenspeeltuin Zevenkamp

Er is genoeg parkeerplek naast de hondenspeeltuin. De navigatie kun je instellen op Nieuwemeer 66 in Rotterdam, of via Google Maps op hondenspeeltuin Zevenkamp.

De speeltuin is gratis te bezoeken en is in principe altijd open.

Hopelijk blijft deze leuke plek nog een lange tijd bestaan. De gemeente Rotterdam heeft deze plek gewaarborgd tot 2021, maar het is nog onduidelijk of deze periode verlengd wordt.

Komen jullie wel eens bij hondenspeeltuin Zevenkamp?

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring!

4 antwoorden op “Hondenspeeltuin Zevenkamp in Rotterdam”

 1. Vandaag met onze Roemeense hond geweest. Helaas wist hij te ontsnapp onder het toegangshek bij de parkeerplaats. Gelukkig met hulp van diverse mensen is hij nu weer veilig thuis. Ik hoop dat hier naar gekeken kan worden.
  Met vriendelijke groet
  Dori Heijmans

  1. Hoi Dori,
   Dat is even schrikken… Ik ben blij dat je maatje weer veilig thuis is!
   Ik zal contact opnemen met de gemeente Rotterdam en vragen of zij hier naar kunnen kijken.
   Bedankt voor je reactie!

 2. Sinds wij weer twee honden hebben die moeilijk los kunnen lopen komen wij in deze hondenspeeltuin. Werkelijk een geweldige plek voor onze beesten om te socialiseren en te hollen.
  Hopelijk blijft deze plek nog heel lang bestaan.

 3. Ik kom er graag. Helaas zijn er mensen die hun hond daar laten poepen en dan weer doodleuk weggaan. De poep laten ze liggen. De vuilnisbakjes worden niet geleegd en er liggen dus stapels zakjes poep onder de bakken. Ook zitten er vele diepe gaten in de grond, erg gevaarlijk als de honden in volle vaart achter elkaar aan gaan rennen. Als er wat aandacht besteed wordt aan deze dingen, is het een heerlijke plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *