Losloopgebied voor de hond in het Lage Bergse Bos in Rotterdam

Het Lage Bergse Bos is een prachtig groot bos in Rotterdam. Je kunt hier uren wandelen en genieten van de prachtige natuur. Het lage Bergse Bos ligt aaneengesloten aan het Hoge Bergse Bos.

Er is een speciaal hondenstrandje, er staan bankjes langs de paden, er zijn horeca gelegenheden te vinden en de natuur is er adembenemend mooi!

Parkeren bij het Lage Bergse Bos

Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het Lage Bergse Bos. Wij hebben de auto geparkeerd op parkeerplaats Vossenplaats, vlakbij de manege Hillegersberg. Dit is via Google Maps makkelijk te vinden.

Vanaf daar loop je direct het bos in waar de hond los mag lopen.

Wandelen met de hond in het Lage Bergse Bos

Er loopt een groot verhard pad langs de buitenrand van het bos. Dit pad is goed geschikt voor rolstoelen. Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats kun je om de parkeerplaats heen om het verharde pad te volgen.

In het midden van het bos vind je de onverharde bospaadjes en kun je ook van de paden af. Langs de grote paden staan bankjes waar je even lekker kunt genieten van de geluiden van de natuur.

In het midden van het bos ligt een soort ‘eiland’. Daar staan de grote grazers. Hier moet de hond dan ook even aan de lijn. Het staat met een bord aangegeven als je over het bruggetje heen loopt.

Wil je dit stuk liever vermijden? Dan kun je er ook makkelijk omheen wandelen.

Zwemmen met de hond bij het Lage Bergse Bos

In het Lage Bergse Bos is ook een speciaal hondenstrand. Dit vind je aan de andere kant van het eiland. Er is daar vlakbij ook een andere parkeerplaats, genaamd Mollenplaats. Vanaf daar is het 10 minuutjes lopen naar het hondenstrand.

Verder zijn er in het bos nog meer plekjes waar de hond even het water in kan. Op het hondenstrand is het water het schoonst en heb je de meeste kans om speelmaatjes te ontmoeten.

Maar bij de andere plekjes langs de kant kan de hond ook even lekker het water in om af te koelen.

Horeca Lage Bergse Bos

Vlakbij het hondenstrand vind je familierestaurant Bergsche plas. Een prachtige plek waar je aan het water kunt zitten. De hond is buiten op het terras meer dan welkom. Er is binnen een speelhoek voor de kinderen en buiten een kleine speelplaats.

Het Lage Bergse Bos ligt aaneengesloten aan het Hoge Bergse Bos. Wij zijn hier nog niet op ontdekkingsreis geweest. Maar hier komen wij zeker voor terug!

Wat vinden jullie van het Lage Bergse Bos?

Zijn jullie ook op deze toffe plek wezen wandelen? En zijn jullie misschien wel helemaal door gelopen tot aan het Hoge Bergse Bos?

Deel je ervaring met ons! 🙂

Wij zijn erg benieuwd wat jullie hier van vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *