Wandelen met de hond los in park de Twee Heuvels in Rotterdam

Park de Twee Heuvels is een stadspark in de wijk Groot-IJsselmonde in Rotterdam. Het stadspark is ontzettend divers, ondanks dat het niet super groot is.

Het heeft een prachtig stuk natuur, een speelveld en waterpret voor mens en dier. En het beste is: Het hele park is een losloopgebied voor de hond!

Parkeren bij park de Twee Heuvels

Je kunt de auto parkeren bij de sportschool Basic-Fit. Daar zit een grote parkeerplaats bij. Vanaf de parkeerplaats kan de hond meteen lekker loslopen en loop je meteen het prachtige park in.

Wandelen met de hond in park de Twee Heuvels

Het park zelf is ongeveer 50 hectare groot. Er loopt een verhard pad door het gehele park, waardoor het heel toegankelijk is voor rolstoelen.

Langs de verharde paden staan geregeld bankjes om even lekker te gaan zitten en te genieten van het uitzicht over het prachtige meer.

Er is ook een skatepark aanwezig en daarnaast ligt een groot open veld. Dit veld is bedoeld voor iedereen. Soms wordt er voetbal gespeeld, soms zitten er mensen te genieten van het zonnetje en soms zijn er andere honden om gezellig mee te spelen.

Er geldt in het park geen officiële opruimplicht. Maar als de hond een boodschap laat op een plek waar ook kinderen spelen is het wel zo netjes om het toch even op te ruimen.

Zolang iedereen een beetje rekening houd met elkaar, kunnen we met zijn alle blijven genieten van dit prachtige park.

Zwemmen met de hond in park de Twee Heuvels

Er ligt een groot meer in het midden van het park. Het water is lekker schoon en dus prima voor de hond om een verfrissende duik te nemen.

Aan het einde van het park is zelfs een speciaal hondenstrandje aangewezen. Met mooi weer is dit een leuke plek om speelmaatjes te ontmoeten.

Met de hond en kinderen naar park de Twee Heuvels

Voor kinderen is er ook genoeg te spelen in dit park. Er staat een kabelbaan en er is een skatepark. Daarnaast is er een leuke plek voor de kinderen om in het water te spelen en over de stenen heen te springen naar de overkant van het meertje.

Het water is er ondiep en schoon. Ook kun je vanaf verschillende kanten het water in en is er een bruggetje om het meer over te steken.

Ben jij wel eens met de hond wezen wandelen in park de Twee Heuvels in Rotterdam?

Deel je ervaring met ons! 🙂

Wij hebben, ondanks het regenachtige weer, ontzettend genoten van dit park. Je kunt zien dat dit park goed is onderhouden en van alle gemakken is voor zien. Een leuk park met voor ieder wat wils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *