Wandelen met de hond bij de Maasvlakte in Rotterdam

De Maasvlakte in Rotterdam heeft een prachtig uitgerekt strand. Je kunt hier kilometers wandelen over het strand waar geen einde aan lijkt te komen.

Met de woeste zee aan je zijde is dit een heerlijke plek om samen met de hond even lekker uit te waaien. En is het weer niet al te best? Dan maak je ook nog eens kans om het strand voor jullie zelf te hebben. 🙂

Losloopgebied voor de hond bij de Maasvlakte

Als je op de informatieborden kijkt bij de strandopgangen, staat er overal dat honden aan de lijn moeten.

Wij zijn het gehele gebied afgereden, maar overal staat het zelfde informatiebord. Er wordt niets aangegeven over de seizoenen, tijden of gebieden waar de hond los mag lopen.

Hiervoor heb ik contact gehad met de gemeente Rotterdam. Zij vertelde mij dat de hond in het Noordelijke gedeelte het hele jaar los mag lopen. Dat is bij het activiteitenstrand. Maar alleen als de sporters hier geen last van hebben.

In het Zuidelijke gedeelte van de Maasvlakte mag de hond alleen los lopen wanneer er geen badgasten zijn. Ook mogen de honden alleen loslopen als ze goed onder appél zijn.

Voor verdere duidelijkheid opgenomen met de gemeente Rotterdam, zodat er geen onnodige boetes uitgedeeld worden. Hier volgt nog verder bericht over.

Gemeente Rotterdam

Update: Bovenstaande bericht is van de gemeente Rotterdam in 2020.

Zwemmen met de hond op de Maasvlakte

Het strand van de Maasvlakte is een waar paradijs voor de hond om een verfrissende duik te nemen. Het water is er schoon en het zand is heerlijk om in de spelen.

Omdat het strand zo ontzettend groot en uitgerekt is, kan de hond hier ongegeneerd spelen en rennen. In het Noordelijke gedeelte van de Maasvlakte heb je de meeste kans om speelmaatjes tegen te komen.

Bij de strandopgangen vind je ook nog een korte strook met duinen. Heerlijk om doorheen te wandelen of om zelf even neer te strijken en te genieten van het geluid van de zee.

Het water blijft hier vrij lang ondiep. Daardoor is het ook erg geschikt om te oefenen als je voor het eerst met de hond gaat zwemmen. Afhankelijk van het weer kunnen de golven wel wild worden.

Parkeren bij de Maasvlakte

Je kunt de auto op verschillende plaatsen parkeren. Via Google Maps kun je bijvoorbeeld navigeren naar P1 parkeerplaats Maasvlakte.

Vanaf daar kun je rechts over het strand lopen helemaal naar het noorden.

Kom jij wel eens met de hond op het strand van de Maasvlakte?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd hoe jullie dit ervaren. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *