Losloopgebied Randmeerbossen Horsterwold in Zeewolde

Het Horsterwold is een ontzettend groot bos waar je uren lag kunt rondwandelen. In het gehele bos zijn honden welkom aan de lijn, maar het is natuurlijk veel leuker om met de hond lekker los te lopen!

Dat kan gelukkig ook. Wij zijn wezen wandelen op in een prachtig stuk losloopgebied waar je heerlijk kunt wandelen en ook nog eens veel kans maakt om speelmaatjes tegen te komen.

Parkeren bij het losloopgebied Horsterwold

Een groot losloopgebied vind je in de buurt van camping Het Groene Bos. Er zit een parkeerplaats voor de camping, maar die is eigenlijk bedoeld voor camping gasten.

Als je de navigatie instelt op camping Het Groene bos, kom je in de buurt van een openbare parkeerplaats. Voordat je de laatste afslag neemt naar de camping, rij je door op de Groenewoudse weg. Daar zie je de parkeerplaats van de foto hier boven aan de rechterkant.

Vanaf de parkeerplaats kun je aan allebei de kanten met de hond het bos in lopen.

Losloopgebied in het Horsterwold

De paden in het losloopgebied van het Horsterwold zijn voornamelijk graspaden. Hierdoor is het voor rolstoelen en kinderwagens niet erg goed begaanbaar.

Je loopt hier als het ware tussen de bossen door. Dat is weer eens iets anders dan in de bossen. Om dat de paden breed zijn en er verschillende veldjes zijn, kunnen honden hier lekker rondrennen en spelen.

Vlakbij het losloopgebied is een paarden manege. Je kunt hier daarom ook ruiters tegenkomen.

Het losloopgebied ligt langs de camping. Je maakt hier dan ook veel kans om speelmaatjes tegen te komen. Ook kwamen wij veel mensen tegen die hier in de buurt wonen. Genoeg honden om mee te spelen dus!

EÊn van de paden komt uit op een prachtig groot grasveld aan een sloot. Er staan diverse bankjes waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht, terwijl de honden lekker kunnen spelen en ravotten.

Aan de overkant van de sloot moet de hond weer aan de lijn. Dit staat duidelijk met bordjes aangegeven.

Dit losloopgebied is ook leuk om te combineren met het hondenstrand Erkemederstrand.

Zijn jullie ook met de hond wezen wandelen in het Horsterwold?

Wij zijn benieuwd hoe jullie het Horsterwold hebben ervaren. Hebben jullie tips of wandelroutes in dit prachtige bos?

Deel je ervaring met ons! 🙂

2 antwoorden op “Losloopgebied Randmeerbossen Horsterwold in Zeewolde”

  1. Ik kwam toevallig op deze website terecht bij het zoeken naar wandelplekken in Zeewolde. Wat een leuke en handige website! En wij noemen onze hond toevallig ook Lana Banana! 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *