Speur- en spelvakantie met je hond – Groepsvakantie

Zijn jij en je hond wel toe aan avontuurlijke vakantie? Ontmoeten jullie graag nieuwe mensen en honden? Houden jullie wel van een nieuwe uitdaging, maar genieten jullie er nog meer van als alles voor jullie geregeld wordt?

Ga dan gezellig met ons mee! Deze vakantie staat geheel in het teken van speuren, spelen en lekker genieten! Natuurlijk neem ik jullie mee voor de mooiste wandelingen om de prachtige omgeving te ontdekken. Maar bovenal komen we hier lekker samen om te genieten van een heerlijke vakantie vol avontuur! En natuurlijk lekker eten… 🙂

Er is nog geen nieuwe informatie bekend over het seizoen van 2024

Milsbeek blokhutten

Hoe ziet deze groepsvakantie eruit?

Deze vakantie staat in het teken van speuren en spelen. Maak kennis met verschillende activiteiten voor jou en je hond. Alle activiteiten die we gaan doen, zijn voor onze groep privé. Zo hebben we alle tijd en ruimte om te oefenen, spelen en natuurlijk vragen te stellen.

Er zijn 2 dagen waarop we aan de slag gaan met speurwerk. Op één van de dagen gaan we oefenen met het speuren naar mensen, mantrailing. De andere dag gaan we oefenen met speuren naar specifieke geuren, detectie.

Zijn jij en je hond nog niet bekend in de wereld van het speuren? Of zijn jullie nog de beginfase van het speuren aan het ontdekken? Dan is dit juist jullie weekend!

Op een andere dag krijgen we uitleg over doggy dance. Hierbij gaan we op een speelse manier werken aan één van de leukste manieren van teambuilding met je hond!

Natuurlijk gaan wij als baasjes ook lekker zitten voor gezelschapsspelletjes en een hondenquiz. We ontdekken de omgeving met wandelingen van ongeveer 5 tot 7 km.

Over het eten, drinken en overnachten hoeft jij je niet druk te maken. Alles wordt voor je geregeld! 😀

Dag 1

We verzamelen om 12.00u op een locatie in het nabijgelegen Groesbeekse bos. Dit is in een honden losloopgebied. Hier beginnen we ons avontuur met een kopje koffie en iets lekkers. Ook krijg je van mij een lunchpakketje voor onderweg die je zelf mag dragen.

Dan gaan we beginnen aan een heerlijke wandeling door het bos. Het grootste deel van de wandeling mogen de honden loslopen. Zo hebben zowel de honden als wijzelf rustig de tijd om elkaar te leren kennen. De honden kunnen meteen hun plekje vinden in de roedel waar ze het de komende dagen mee mogen spenderen.

We lunchen onderweg wanneer we een geschikt bankje tegenkomen. Rond een uurtje of 14.30u/15.00u zijn we weer terug bij de auto en rijden we de laatste 10 minuten naar onze accommodatie.

Hier nemen we even rustig de tijd om te landen. De hele middag is van ons! Op het privéstrand ligt een roeiboot, klaar om gebruikt te worden. Wie zin heeft, is welkom om lekker aan te schuiven aan het strand voor een hapje en een drankje.

Wil je liever even genieten van het uitzicht of een goed boek onder de veranda? Dan is daar natuurlijk ruimte voor!

Voor de honden zijn het een vrij intensieve dagen met de groep. Vandaag beginnen we daarom ook lekker rustig aan. Zo voorkomen we overprikkeling en hebben we zelf ook rustig de tijd om elkaar te leren kennen en te wennen aan deze nieuwe plek.

Rond 16.30u komen we samen om te genieten van de lokale wijntjes van wijngaard Klein Amerika. Ondertussen begin ik vast aan het eten. Rond 18.00u schuiven we aan voor het avondeten. Dineren doen we gezellig samen bij de blokhutten. Voor de eerste avond kook ik een verse maaltijd. In overleg van ieders wensen wordt dit rijst met 2 gerechten erbij.

Na het eten gaan we nog even de deur uit voor een korte wandeling. Daarna strijken wij lekker neer om de rest van de wijntjes te verorberen. Er zijn gezelschapsspelletjes en natuurlijk gaan we samen de Hondenquiz spelen! 😀

Groesbeekse bos
Het Groesbeekse bos

Dag 2

We beginnen de dag met een uitgebreid ontbijt. Lana en ik gaan vroeg op pad om verse broodjes te halen. Rond 9.00u staat het ontbijt klaar. Daarna hebben we even rustig de tijd om te douche, een stukje te wandelen of even te ontspannen.

Rond 10.00u komt Hans voor onze eerste speurles. Het eerste gedeelte van de les zal uit een stukje theorie bestaan. Hans verteld ons over de werking van de neus, de taal van je hond en andere toffe kennis over het speuren. Ook neemt hij ons mee in hoe je thuis verder aan de slag kunt gaan met het speuren.

Dan gaan we het bos in om onze verse kennis in de praktijk te brengen! Omdat we met een iets te grote groep zijn, gaan we in twee groepjes met Hans mee. In groepjes van 3 gaan we oefenen. Zo hebben we alle tijd en persoonlijke aandacht om lekker te oefenen. Ook worden de honden minder afgeleid door de enthousiaste roedel die op zijn beurt staat te wachten.

In de loop van de middag als we uit gespeurd zijn, nemen we afscheid van Hans. Morgen zal hij er weer bij zijn voor onze 2e speurles. We genieten van de middag op ons terrein en de honden hebben lekker de tijd om uit te rusten.

Ik duik op tijd de keuken in. Vandaag eten we lekker vroeg! Wat er op het menu staat, beslissen we samen. Na het eten stappen we de auto’s in voor een kort ritje naar de Mookerheide. Dit prachtige, heuvelachtige gebied is in de avonduren nog veel mooier!

We maken een aangelijnde wandeling van ongeveer 5 km en sluiten af op een bankje met prachtig uitzicht. Hier genieten we van het goede leven met een hapje en een drankje voordat we weer teruggaan naar de blokhutten. Wie er zin heeft, mag nog aansluiten voor een drankje voordat we onze nestjes opzoeken.

De Mookerheide
De Mookerheide

Dag 3

Een nieuwe speurdag gaat van start!

We beginnen de dag weer met een lekker, uitgebreid ontbijtje. Lana en ik gaan weer op pad om verse broodjes en boodschappen voor vanavond te halen. Het ontbijt staat rond 09.00u klaar.

Rond 10.00u komt Hans ons weer vergezellen. Vandaag gaan we aan de slag met detectie. Eens kijken hoe onze speurneuzen dit gaan oppakken… De geurtjes en spullen zijn allemaal in huis, maar als je zelf graag met een specifieke geur wilt werken, mag je deze altijd meenemen!

Voor deze speurles blijven we op het terrein. We gaan samen als groep aan de slag. Ook hier weer zal eerst een stukje theorie zijn, voordat we aan de slag gaan. We leren de inns en outs om onze honden op de juiste manier te leren speuren. Extra leuk om dit thuis voort te zetten!

Voor de lunch blijven we ook bij de blokhutten. We nemen even rustig de tijd om te ontspannen en de honden wat rust te geven. Als we weer opgeladen zijn aan het eind van de middag, gaan we de deur uit voor een mooie wandeling.

Deze keer gaan we de hele Sint Jansberg ontdekken. Met de vele paadjes en routes raak je hier niet uitgewandeld! We wandelen in totaal ongeveer 7 km, waarbij we na ongeveer 4 km stoppen voor ons diner. Hiervoor schuiven we aan op het gezellige terras van pannenkoekenrestaurant Den Tol.

Nadat we onze buikjes rond gegeten hebben, lopen we de laatste 3 km terug naar onze blokhutten. Het is alweer onze laatste avond, dus we maken er een gezellige boel van. Wie er zin heeft om aan te schuiven voor een hapje, drankje en spelletje aan het strand, kan gezellig aanschuiven.

Wil je liever even samen met je hond genieten van jullie laatste avond? Natuurlijk, het is jullie vakantie!

Honden vakantie speuren
Mantrailing met een gebruikte sok

Dag 4

Vandaag is helaas alweer de laatste dag… Maar geen minder leuke dag! 

We ontbijten weer rond 9.00u. Om 10.00u komt Lijanne van Hondigheid voor onze cursus doggy dance. We gaan lekker spelen en een nieuwe manier van teambinding met je hond leren. Onze honden zijn straks heel wat ervaringen rijker!

Na onze doggy dance gaan we onze spullen inpakken en in de auto’s zetten. Uitchecken moet voor 12.00u. We nemen afscheid van de blokhutten, maar nog niet van onze vakantie. We hebben nog de hele middag! Vandaag gaan we namelijk het Reichswald ontdekken.

Dit waanzinnig robuuste en wilde bos ligt in Duitsland. Ver is het niet, we kijken er namelijk al de hele tijd tegenaan. De steken het fietspad over achter de blokhutten en daar gaan we, op ontdekkingstocht door Duitsland!

Hier mogen de honden loslopen. We maken een wandeling van ongeveer 6 km door het prachtige gebied.

Na de wandeling komen we weer terug bij het eethuis, waar we neerstrijken op het terras. We sluiten af met een lekkere verlate lunch, vroeg diner of net waar onze magen naar uit gaan. Zo gaan jullie met een volle buik weer richting huis en komen jullie voldaan thuis van een heerlijke vakantie. 😀

Waar gaan we overnachten?

We overnachten op een privéterrein met 4 blokhutten erop. Het terrein is voor 3/4 omheind, alleen de achterkant naar het gras weiland is open. De honden kunnen lekker vrij over ons terrein heen bewegen. Er is een grote zwemvijver met strandje voor de blokhutten waar de honden (en misschien wij zelf?!) lekker kunnen plonsen.

De locatie is in het kleine dorpje Milsbeek. Dit ligt in Limburg, vlakbij de grens naar Gelderland en Duitsland. Hier huren we de 4 blokhutten af. In de nabije omgeving zijn geen andere vakantiehuisjes, dus we hebben alle rust en ruimte om ons heen.

Per blokhut zijn er 2 slaapkamers beschikbaar. Eén daarvan met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed. Er is een lekker warme douche, toilet, zitgedeelte en een paar kleine kookvoorzieningen. Geen zorgen, je hoeft niet zelf te koken… Dat doe ik voor jullie. 🙂

De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en ook de handdoeken liggen klaar.

Ook is er een koffiezetapparaat en een waterkoker. Koffie, thee en kopjes staan klaar. Als je graag het eerste kopje koffie alleen drinkt, zijn de spullen hiervoor beschikbaar.

Per blokhut is er ruimte voor 2 personen en 2 honden. Als je gezellig alleen komt met je hond, dan deel je de blokhut met één andere persoon en zijn of haar hond. We zijn dus nooit met meer dan 8 personen en honden.

De indeling van de slaapplekken maak ik niet vooraf. Natuurlijk kun je dit altijd aangeven als je samen met iemand komt of als je een voorkeur hebt. Tijdens de eerste wandeling hebben wij en de honden de hele dag de tijd om elkaar te leren kennen. Tegen de tijd dat we terug zijn, kunnen we samen als groep beslissen wat de beste match is voor iedereen.

We spenderen zoveel mogelijk tijd samen als groep. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om jezelf even lekker terug te trekken samen met je hond. Voel je dan ook zeker niet bezwaard om dit aan te geven!

Groepsvakantie met hond
Uitzicht vanaf het terras van één van de blokhutten

Hoe zit het met eten en drinken?

Over eten en drinken hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld. Ongeveer een week voordat ons avontuur gaat beginnen, maak ik een groepsapp aan. Hierin kan iedereen aangeven wat hij of zij lekker vind, speciale dieet wensen heeft of iets simpelweg niet lekker vind.

Op de avonden dat ik kook, kook ik een lekkere, verse en vegetarische maaltijd. Afhankelijk van waar ieders voorkeur naar uit gaat, wordt het een rijst of pastagerecht. Tijdens de momenten dat we uit eten gaan, bestel je lekker van de kaart waar je zin in hebt. Koken met speciale wensen vind ik juist een leuke uitdaging. Maar daar hebben we het later nog over. 🙂

Ook voor ontbijt, lunch,  koffie, thee, frisdrank, sapjes, fruit, snacks en noem het maar op, zorg ik voor dat het in huis is. Het enigste wat je zelf meeneemt zijn de hondenbrokken. Ik neem zelf een grote bak met hondenbrokken mee met lam en rijst. Deze mag je altijd gebruiken als je tekort komt of de brokken vergeten bent. Maar voor de honden is het toch altijd het prettigste om hun eigen voer te hebben.

We ontbijten, lunchen en dineren gezellig samen. Als het weer het toelaat, zitten we gezellig buiten. Als we pech hebben, zitten we binnen of over de overkapping van het naastgelegen eethuis.

 • 3 Overnachtingen in de blokhut 
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank/sap
 • 3x Ontbijt
 • 4x Lunch
 • 4x Diner (Dag 1 en 2 kook ik, dag 3 en 4 gaan we uit eten)
 • Fruit/snacks/tussendoortjes
 • Hondensnacks
 • 1x Mantrailing
 • 1x Detectie
 • 1x Doggy dance

Waar moet ik zelf nog aan denken?

Een tuigje en een lange (10 meter) lijn voor je hond. Met name het tuigje is heel belangrijk voor de speurtrainingen. Dit zorgt ervoor dat de nek van je hond ontlast worden. Een lange lijn heb je nodig voor de mantrailing les in het bos.

Tijdens de mantrailing les gebruiken we een vieze sok of ander stukje stof om elkaar te gaan vinden. Hier hoeft je niet speciaal rekening mee te houden, er is vast wel iets in huis!

Is dit avontuur wel iets voor mij en mijn hond?

Zijn jij en je hond wel te porren voor een nieuwe uitdaging? Vinden jullie het leuk om samen bezig te zijn en nieuwe dingen te leren? Vinden jij en je hond het leuk om met een groep gelijkgestemde op te trekken tijdens jullie vakantie?

Dan is dit jullie vakantie!

*Wil je eerst een kijkje nemen bij de andere hondenvakanties die ik organiseer? Kijk dan eens op een van deze pagina’s:

Worden jij en je hond nog steeds helemaal enthousiast van de Speur- en spel vakantie? Dan helpen de volgende vragen je wellicht om uit te vinden of jullie er klaar voor zijn.

 • Vind jij het leuk om nieuwe mensen te leren kennen?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden en vind hij of zij het leuk om met een roedel mee te bewegen?
 • Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest hoe het is om samen met je hond te speuren, maar heb je de stap nog niet gezet?
 • Ontdekken jullie graag nieuwe plekjes en houden jullie wel van een avontuur?
 • Is jouw hond tenminste 1 jaar oud?
 • Vinden jij en je hond het prettig om ook grote stukken aangelijnd te wandelen?
 • Is jouw hond er aan gewend om mee te gaan naar het terras voor een hapje en drankje?
 • Vind je het niet erg om een blokhut te delen met iemand anders?
 • Vind jouw hond het niet erg om een blokhut te delen met een andere hond?
 • Maak je jouw hond net zo gelukkig met dit avontuur als jezelf?

Ja, ja, jaaa!

Heb jij alle vragen met een volmondige JA beantwoord? Dan zijn jij en je hond wel klaar om dit avontuur samen met ons aan te gaan!

Zijn jij en je hond al een tijdje op weg in de wereld van het speuren?

Ook dan zijn jullie van harte welkom hoor! Het zal alleen wellicht iets minder spannend voor jullie zijn. Vooral omdat jij waarschijnlijk al bekend bent met de basis kennis rondom het speuren. Als je wilt, mag je altijd even contact met me opnemen voor al je vragen en om het even samen te bespreken.

Anne en Lana
Anne en Lana

Contactgegevens

Aanmelden kan via de mail, whatsapp of telefonisch. Onder aan de pagina kun je ook een bericht of vraag achter laten. Dan neem ik persoonlijk contact met je op. Via de mail of whatsapp is het makkelijkste, omdat we dan allebei ons contact kunnen teruglezen. Natuurlijk bellen we ook even om elkaar te leren kennen en wat vragen te stellen.

Wil je sowieso liever eerst even bellen maar neem ik weer eens een keer de telefoon niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • E-mailadres: anne_de_wildt53@hotmail.com

Ik heb me aangemeld. Wat nu?

Bij tenminste 4 aanmeldingen gaat deze hondenvakantie definitief door. Nadat er 4 aanmeldingen binnen zijn, stuur ik je een betaalverzoek voor de aanbetaling.

Ongeveer een week voordat het avontuur van start gaat, maak ik een groepsapp aan met iedereen die mee gaat. Zo hebben we vast de tijd om elkaar te leren kennen, vragen te stellen en foto’s van onze honden uit te wisselen. 😀

We bespreken ieders eet wensen, allergieën of voorkeuren. Voor mij is het heel belangrijk dat niemand zich bezwaard voelt om te zeggen waar zijn of haar wens naar uitgaat. Alles is bespreekbaar en niets is onmogelijk!

Ik stuur jullie ook nog een inpaklijstje met dingetjes die je niet moet vergeten of waar je nog extra aan kunt denken. Zowel voor jou als je hond.

Veelgestelde vragen:

-Mogen alle honden mee met dit avontuur?

Jazeker. Of nou ja… Ik maak geen onderscheid in rassen, geslacht, formaat of andere kwesties. Ieder baasje weet van zijn of haar eigen hond wel of die het aankan. Natuurlijk bespreken we dit van te voren samen voordat de aanmelding definitief wordt. Als jouw hond te jong is of niet rustig mee kan naar het terras, kan dat bijvoorbeeld een reden zijn om het niet te doen.

-Hoeveel mensen en honden gaan er in totaal mee?

In de 4 blokhutten zijn in totaal 8 slaapkamers. We zijn dan ook met maximaal 8 personen en 8 honden. Eén daarvan ben ik met Lana. 🙂

-Wat gebeurd er als de honden niet klikken?

Honden spreken een veel duidelijkere taal dan dat wij mensen dat doen. Voor honden is het binnen no-time duidelijk wat ze aan elkaar hebben. Wie een speelmaatje is en wie daar helemaal geen zin in heeft. Wie klikt en wie minder. Wij mensen hebben daar simpelweg niets tegen in te brengen. Dit is ook de reden dat we elkaar ontmoeten in het losloopgebied. Zo is meteen de druk eraf en kunnen de honden hun eigen plek vinden in de groep.

Desalniettemin bespreek ik het gedrag van ieders hond voordat de aanmelding officieel vastgezet wordt. Iedereen kent zijn of haar eigen hond het beste. Als je twijfelt of jouw hond geschikt of voor dit avontuur, kijken we samen naar de reden waarom je twijfelt. Het kan voorkomen dat we dan samen besluiten dat dit avontuur (nog) niet voor jullie weggelegd is.

-Ik voer mijn hond vers vlees. Is er een koelkast aanwezig?

Ja. In iedere blokhut zit een kleine koelkast met een vriesvakje. Laat me dit wel even weten van te voren, dan zorg ik ervoor dat het vast in de koelkast kan liggen voordat we beginnen aan de wandeling op de eerste dag.

-Heb ik een code of testbewijs nodig om mee te gaan?

Nee, deze heb je niet nodig om mee te gaan. We spenderen alle dagen lekker buiten en ook tijdens de momenten dat we uit eten zijn zitten we gezellig buiten. Mochten de regels nog veranderen, zal ik jullie op de hoogte houden of zoeken naar een leuke alternatieve oplossing.

-Wat gebeurd er als ik toch niet mee kan?

Dan ben je de aanbetaling helaas kwijt.

-Wat als jij om de een of andere reden niet mee kan?

Als ik om de één of andere vreemde reden niet mee zou kunnen, zorg ik ervoor dat het avontuur voor jullie toch door kan gaan. Er wandelt dan een andere gids met jullie mee en ik zal (afhankelijk van de situatie) toch aanwezig zijn om te koken en voor wat gezelschap te zorgen.

-Mijn vraag staat er niet tussen

Stel gerust jouw vraag hier onder in een reactie. Of neem even persoonlijk contact met me op. 🙂

Groepsfoto hondenvakantie
Berg en Dal

Wij hebben er zin in!

Lana en ik kijken er nu al ontzettend naar uit! Hopelijk zien we elkaar snel! 😀

2 antwoorden op “Speur- en spelvakantie met je hond – Groepsvakantie”

 1. Hallo Anne,
  Wat een leuke informatie over deze hondenvakantie! Ik zou heel graag mee willen gaan met mijn hond Dooley(herdershond) maar…..hij is 12 jaar oud.
  Kan hij dit aan?
  Ik wandel elke dag 2 keer met hem maar niet langer dan 1uur per wandeling. Hij zoekt nog graag een stok en we doen ook aan mantrailen, 1x per 14 dagen.
  Graag hoor ik van je.
  Mijn zus Ria en Boris🐾gaan ook mee.
  Met vriendelijk groet,
  Jeannette 🥾& Dooley 🐾🐕‍🦺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *