Welke groepsvakantie past het beste bij mij en mijn hond?

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina! 😀 

2023 Is het eerste jaar dat er verschillende thema’s zijn van de groepsvakanties met honden. Zo hoop ik dat er voor iedereen een geschikte groepsvakantie is waar zowel hond als baas optimaal van kan genieten!

Dit zijn de hondenvakanties van 2023:

Groepsfoto hondenvakantie
Kampeeravontuur
Groesbeek omgeving
3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij
Groepsvakantie met hond
Ontspanningsweekend voor mens en hond
Honden vakantie speuren
Speur- en spel vakantie

Welke hondenvakantie past het beste bij mij en mijn hond?

Kampeeravontuur

Overnachten in je eigen kampeermiddel. Dit kan een tent, caravan, camper, vouwwagen of hangmat zijn. Dit weekend is ook erg geschikt wanneer je nog nooit bent wezen kamperen met je hond, maar dit wel heel graag zal willen doen. Ontdek de kracht van een groep! Er is altijd iemand in de buurt om even een handje te helpen.

Of misschien ben je zelf gek op kamperen, maar is er niemand in je omgeving zo gek om mee te gaan… 😉

Eten en drinken wordt allemaal voor je geregeld, dus geen zorgen over gaspitjes, afwas, potten en pannen, opslag, koelmiddelen of andere bijkomstigheden. We ondernemen leuke activiteiten als groep en ontdekken de mooiste plekken in de omgeving.

De camping ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het losloopgebied. De wandelingen die we maken, zijn niet langer dan 10km. Deze zijn prima te wandelen als je geen doorgewinterde wandelaar bent en niet dagelijks lange wandelingen loopt.

Voor het kampeeravontuur is het belangrijk dat jouw hond goed gesocialiseerd is met andere honden. We spenderen veel tijd samen, zowel bij de camping als tijdens wandelingen. Natuurlijk is er ook ruimte om samen met je hond op pad te gaan als je hier behoefte aan hebt.

 • Dit kampeeravontuur duurt 3 nachten/4 dagen
 • Datum: Vrijdag 30 juni – Maandag 3 juli 2023
 • De prijs is €395
 • Zelf meenemen: Kampeermiddel met inrichting
Overnachten tijdens de andere hondenvakanties

Tijdens de andere hondenvakanties overnachten we aan de rand van het dorpje Milsbeek. Hier huren we een privé terrein met 4 compleet ingerichte blokhutten. Er zijn geen andere huisjes in onze nabije omgeving, dus de honden mogen lekker zichzelf zijn zonder dat iemand er hinder aan ondervind.

De blokhutten staan op een terrein wat voor 3/4e omheind is. De achterkant van het terrein is open en kijkt uit over de weilanden. Aan de voorkant naar de parkeerplaats is het afgezet en bereikbaar door 4 poortjes. Achter elke blokhut is een poortje, zodat je niet ver hoeft te lopen met je spullen.

Op ons terrein, recht voor de blokhutten, ligt een natuurwatertje met privéstrand. Er ligt een roeiboot in het water die we kunnen gebruiken om lekker rond te dobberen. Natuurlijk mogen de honden hier zwemmen!

De blokhutten zijn compleet ingericht en klaar bij aankomst. De bedden zijn opgemaakt en er liggen 2 handdoeken per persoon klaar. In iedere blokhut is een toilet en een fatsoenlijke douche met goede waterdruk en lekker warm water.

Ook is er een kleine keuken met koelkast, vriesvak, kookplaat, koffiezetapparaat en waterkoker. Koffie en thee is aanwezig. Dit hoeft je niet extra mee te brengen als je het fijn vind om jezelf af en toe terug te trekken en zelf te genieten van een kopje thee onder de overkapping. 🙂

Er zijn 2 slaapkamers per blokhut. Daarvan is er één met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed. Per blokhut zijn er 2 honden welkom. De blokhut zal je delen met een andere deelnemer en zijn of haar hond.

Voor jezelf en jouw hond is het daarom fijn om van te voren uit te zoeken of je hond er problemen mee zal hebben om zijn of haar blokhut te delen met een andere hond. Wil je liever een blokhut voor jezelf? Dan kan dat tegen een meerprijs van €200 per vakantie.

Blokhut hondenvakantie
Toilet blokhut
3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij

Ons aller eerste avontuur vanaf de prachtige locatie in Milsbeek. En alweer het derde jaar dat we dit avontuur aan gaan!

3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij is een avontuur voor de echte wandelaars! We lopen tussen de 15 en 20 km per dag. Het gebied is nogal heuvelachtig en kan daarom als vrij pittig ervaren worden. Regelmatig langere wandelingen lopen met je hond is dan ook zeker aan te raden.

Onvoorbereid of zonder voldoende voorbereiding mee gaan met dit weekend, kan zorgen voor overprikkeling bij je hond of dat hij of zij het simpelweg te zwaar vind. Voor mij is het allerbelangrijkste dat zowel jij als je hond optimaal genieten van deze vakantie.

Twijfel je of wil je het graag even samen bespreken? Neem dan even contact met me op, dan kunnen we het samen even bespreken.

Zijn jij en je hond niet vies van een avontuurlijke wandeling en zijn jullie graag uren op pad om de mooiste plekjes te ontdekken? Dan is dit jullie avontuur! In de omgeving is zo veel te zien… Deze 3 dagen hebben we elke dag een compleet andere route.

We wandelen door bossen, over heides en langs uitgestrekte weilanden. Op de tweede dag wandelen we naar Wijngaard Klein Amerika om daar te genieten van een wijnproeverij en pizza avond. Het is dus ook belangrijk dat jouw hond eraan gewend is om mee te gaan naar het terras.

 • Deze vakantie duurt 2 nachten/3 dagen.
 • Er zijn 2 data beschikbaar:
 • Zaterdag 6 mei – Maandag 8 mei 2023
 • Vrijdag 2 juni – Zondag 4 juni 2023
 • De prijs is €450

Ontspanningsweekend voor mens en hond

Vind je het heerlijk om met een groepsreis mee te gaan, maar vind je het nog belangrijker om lekker ontspannen te genieten van een vakantie? Misschien past dit ontspanningsweekend dan beter bij jullie wensen.

Tijdens dit weekend genieten we van alle gemakken en gezelligheid die een groepsvakantie te bieden heeft. Alleen doen we het een nét even iets rustiger aan. Natuurlijk genieten we van mooie wandelingen in de omgeving. Deze zijn alleen niet langer dan 7 km en we wandelen in een rustig tempo om niets te missen van het uitzicht.

We spenderen meer tijd bij de blokhutten om te genieten van de rust en schoonheid die het te bieden heeft. Neem wat tijd voor jezelf en je hond. Lees dat boek dat al maanden in de kast ligt of ga lekker een stukje hardlopen als je daar zin in hebt.

We verwennen onszelf met een voetreflexmassage, high tea, wijnproeverij op locatie en optioneel bij te boeken hot stone massage. Onze honden verwennen we tijdens een cursus Hondenmassage, vol interessante tips en natuurlijk praktijk les.

Ook tijdens dit weekend is het belangrijk dat jouw hond goed gesocialiseerd is en ook zijn of haar rust weet te pakken op momenten dat we niet op pad zijn. Dit weekend is ook erg geschikt voor honden die al iets ouder zijn en niet altijd even goed mee komen met intensieve avonturen.

 • Deze vakantie duurt 3 nachten/4 dagen.
 • Datum: Vrijdag 23 juni – Maandag 26 juni 2023
 • De prijs is €595
Speur- en spelvakantie

Zijn jullie wel in voor wat actie? Ben je graag actief bezig samen met je hond? Ontdekken jullie graag nieuwe dingen? En vind je het te gek om als team samen te werken met je hond? Dan zal dit wel eens jullie vakantie kunnen zijn!

Tijdens deze speur- en spelvakantie zijn we 2 dagen lekker bezig met speuren. Geen zorgen, je hoeft geen pro te zijn! Dit weekend is speciaal voor de beginnende speurneuzen. Ook als je al langer in de wereld van het speuren zit, ben je natuurlijk van harte welkom. De theorie zal misschien iets minder interessant voor je zijn, maar de praktijk niet minder.

Eén dag besteden we aan mantrailing. Zoeken naar mensen. Dit doen we met niets meer dan een vieze sok. Die zullen er wel genoeg rondslingeren. 🙂 We gaan het bos in om onze verse theorie in de praktijk te brengen. Hondentrainer Hans heeft de hele dag de tijd om onze vragen te beantwoorden en ons te ondersteunen.

De andere dag gaan we aan de slag met detectie. Het herkennen en zoeken naar geuren. Dit doen we gewoon op ons terrein bij de blokhutten. Ook hier zal Hans ons weer begeleiden en natuurlijk gezelschap houden.

Ook komt hondentrainster Lijanne om ons een cursus Doggy Dance te geven. Hierbij leren we op een speelse manier om de teambuilding met je hond te versterken. Dit weekend staat dus echt in het teken van jou en je hond. Hopelijk hebben jullie aan het eind van de vakantie weer nieuwe ervaringen en inspiratie opgedaan voor in de toekomst. 🙂

 • Deze vakantie duurt 3 nachten/4 dagen.
 • Datum: Maandag 12 juni – Donderdag 15 juni 2023
 • De prijs is €595
 • Zelf meenemen: Tuigje en lange (10 meter) lijn.

Is een groepsvakantie iets voor mij en mijn hond?

Denk je er over na om voor de eerste keer met je hond mee te gaan met een groepsvakantie? Dan heb je vast een hoop vragen. Als je daar graag persoonlijk over wilt kletsen, mag je me altijd bellen of een bericht sturen! Maar misschien helpt dit je alvast om een beter beeld te krijgen.

Voor mij betekend een groepsvakantie: Alle leuke dingen die je met je hond kunt ondernemen, maar dan met een groep gelijkgestemde. En nog veel fijner… Je hoeft zelf helemaal niets te regelen en helemaal nergens aan te denken. Het enigste wat jij doet, is plezier maken met je hond en lekker ontspannen genieten van je vakantie.

Dat wilt niet zeggen dat je dan ook verplicht bent om de hele dag met de groep te spenderen, maar het kan wel. Voor mij is het aller belangrijkste dat jij en je hond een leuke tijd hebben. Dus als je de behoefte voelt om jezelf even terug te trekken of om zelf iets te ondernemen, is daar altijd ruimte voor. Ben je liever de hele dag in gezelschap? Kom er dan gezellig bij zitten!

Een groepsvakantie moet een fijne toevoeging zijn, geen verplichting.

Iets waar ik persoonlijk altijd erg van geniet tijdens een groepsvakantie, zijn de eet- en borrelmomenten. De tijden wanneer je lekker de tijd hebt om te kletsen. Iedereen brengt verschillende verhalen met zich mee.

Er zijn altijd weer nieuwe onderwerpen, ideeën en tips waar andere mensen en honden mee bezig zijn. Zo leer je nog eens iets! En wie weet houd je er leuke nieuwe hobby’s, contacten of wandelmaatjes aan over. 😀

Voor de honden is het geweldig om in een vrije roedel te bewegen. Ze leren van elkaar, nemen hun plekje in de roedel in en bewegen samen voort als één. Daarnaast draait de hele vakantie om de honden. Zoveel aandacht is heerlijk voor ze, zeker wanneer je zelf een bezig leven leidt.

Tijdens de groepsvakantie heeft iedereen de verantwoordelijkheid over zijn of haar eigen hond. Wees jezelf er daarom goed bewust van wat je van je hond vraagt tijdens dit avontuur. Twee handige punten om te checken bij jezelf en je hond om te weten of een groepsvakantie iets voor jullie is:

 • Vind mijn hond het fijn om in een roedel te wandelen? (Groepswandelingen)
 • Kan ik thuis bezoek ontvangen van andere mensen en honden? (Territoriaal gedrag)

Dit kun je makkelijk eens proberen van te voren. Nodig wat mensen uit om samen een wandeling te maken in het bos, zowel los als aangelijnd. Zo kun je jouw hond bestuderen in zijn of haar gedrag en merk je vanzelf of jullie dit fijn ervaren.

Het zelfde geldt voor een bezoekje in huis. Nodig eens iemand uit met zijn of haar hond voor een kopje koffie thuis. Hieruit kun je merken of jouw hond het fijn vind als er een andere hond in zijn of haar territorium rond wandelt.

Dit is met name van toepassing wanneer jullie mee gaan tijdens de groepsvakanties in de huisjes. Daar deel je tenslotte een huisje met één andere persoon en hond. Als jij en je hond dit beide positief ervaren, komt dat tijdens de groepsvakanties ook vast en zeker goed.

Zijn er nog andere dingen waar je vragen over hebt? Stel ze gerust hier onder op de pagina. Dan kunnen andere mensen ook mee lezen. Wil je liever persoonlijk contact met me opnemen?

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com

Natuurlijk is het heerlijk om er samen met je hond op uit te trekken. Maar stiekem is het nog veel leuker als je deze dingen kunt delen met een leuke groep vol hondenmensen. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *