De Berendonck in Wijchen/Nijmegen – Wandelen en zwemmen met de hond

Recreatiegebied de Berendonck is een prachtige plek voor een wandeling en een frisse duik. Het gebied ligt tussen Wijchen en Nijmegen in en is een waar genot voor jou en je hond!

Parkeren bij de Berendonck

Als je de navigatie instelt op recreatiegebied De Berendonck, kom je op de betaalde parkeerplaats van Leisurelands. Hier betaal je in het hoogseizoen €5 per dag en in het laagseizoen €3 per dag.

Er is ook een plek waar je gratis de auto kwijt kunt. Je kunt de navigatie dan instellen op crematorium Waalstede. De navigatie stuurt je dan naar een doodlopende straat, waar aan het einde het crematorium zit.

Een kleine 100 meter voor het crematorium is een openbare parkeerplaats. Daar kun je de auto gratis kwijt. Let wel op dat je niet óp de parkeerplaats bij het crematorium parkeert. Deze is namelijk alleen voor bezoekers.

Zwemmen met de hond bij de Berendonck

In de wintertijd (1 oktober tot 1 mei) mogen honden lekker loslopen op het strand. In de zomertijd (1 mei tot 1 oktober) is het verboden voor honden op het strand.

Je kunt dan wel aan de overkant van het water zwemmen met de hond. Hier mag de hond ook het hele jaar door loslopen.

Het water is hier schoon en fris. De kans op blauwalg en botulisme is hier klein. Tijdens de warme zomerdagen is dit een heerlijke plek om samen met je hond het water in te duiken. 🙂

Wandelen met de hond bij de Berendonck

Het gebied rondom de waterplas is ongeveer 45 hectare groot. In het laagseizoen, als de honden het strand op mogen, wandelen wij hier in een klein uurtje omheen.

Houden jullie wel van een stevige wandeling? Dan kunnen jullie ook helemaal door wandelen tot aan wandelgebied de Hatertse en Overasseltse vennen.

Met een rolstoel of scootmobiel naar de Berendonck

Rondom het hele gebied van de Berendonck ligt een geasfalteerd pad. Buiten het strand om wordt dit ook als fietspad gebruikt. Vanaf beide parkeerplaatsen is dit pad goed bereikbaar.

Langs het strand loopt ook een geasfalteerd pad. Hier mogen fietsers en brommers niet komen. Wel kun je hier met een rolstoel of scootmobiel komen. Hiervoor kun je bij Leisurelands een speciale sleutel huren.

Neem hiervoor even contact op met Leisurelands voordat je deze kant op komt, dan kun je de sleutel komen ophalen. Hier vind je meer informatie.

Met kinderen en de hond naar de Berendonck

Op het strand van de Berendonck zijn verschillende speeltoestellen aanwezig. Ook het zandstrand is lekker zacht en heerlijk om mee te spelen.

Helaas mag de hond in het hoogseizoen ook niet aangelijnd op het strand komen. Maar komen jullie in het laagseizoen, dan kunnen jullie hier lekker wandelen en spelen met het hele gezin.

Ook is er een recreatiecentrum te vinden op het strand. Hier worden in het hoogseizoen leuke outdoor activiteiten georganiseerd. Je kunt hier bijvoorbeeld waterskiën, maar ook een kano of een paddleboard huren. Of misschien liever een potje beach vollybal spelen?

Het recreatiecentrum ligt aan de rand van het strand en aan het begin van het losloopgebied. Vanaf het losloopgebied zijn alle watersporten goed te zien. Erg leuk om even te gaan kijken of om neer te strijken met de hond terwijl de kinderen zich uitleven.

Horeca bij de Berendonck

Bij het recreatiecentrum zit ook een strandpaviljoen met prachtig uitzicht over het water en de watersporten. De hond is aangelijnd welkom en kunnen jullie terecht van een hapje en een drankje.

Het strandpaviljoen is dagelijks geopend vanaf 12.30u. Houd daaar rekening mee als jullie komen voor een vroege wandeling. Er is geen andere horecagelegenheid bij de Berendonck.

Wandelen jullie ook wel eens bij de Berendonck?

Laat ons weten wat jullie van deze toffe plek vinden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *