Met de hond naar het bos van de Duivelsberg

Het bos van de Duivelsberg is een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Ondanks dat het geen super groot bos is, is het zeker de moeite waard om hier even te komen genieten van de weelderige natuur.

Duivelsberg

Wandelen met de hond bij de Duivelsberg

In het bos van de Duivelsberg moeten honden altijd en overal aan de lijn. Je kunt wel een lange looplijn meenemen, zodat je maatje toch lekker de ruimte heeft om rond te snuffelen.

Bij het bos van de Duivelsberg is het ook verboden voor paarden, fietsers en brommers. Hierdoor is het er heerlijk stil en kun je genieten van een rustige wandeling, vooral doordeweeks in de vroege ochtenden.

In het weekend is dit een druk bezicht bos. Voor gezinnen met kinderen en ook voor de hond is het een avontuurlijke, maar niet al te grote route.

De paden in het bos zijn wat ongelijk en lopen over heuvels en door dalen.

Hierdoor is het voor rolstoelen niet goed toegankelijk. Houd hier ook rekening mee als je slecht te been bent.

Duivelsberg

Bij het wandelpad vind je een inham met een informatiebord over de geschiedenis van dit bos. Dit bos heeft namelijk een geschiedenis in de hekserij! Men zegt dat het hier nog steeds spookt…

Langs de wandelpaden staat af en toe een bankje. Als je verder wandelt over het pad, kom je langs prachtige weilanden.

Wat een adembenemend uitzicht heb je hier! Je kunt kilometers ver kijken over het heuvelachtige gebied van Berg en Dal.

Parkeren bij het bos van de Duivelsberg

Als je met de navigatie rijd, kun je deze instellen op parkeerplaats Duivelsberg. Deze zit een kleine 50 meter verder dan de parkeerplaats van het restaurant de Duivelsberg.

Het is niet de bedoeling dat de auto bij het restaurant gezet wordt om te gaan wandelen.

Als je het wandelpad van het bos blijft volgen, kom je ook uit bij het restaurant de Duivelsberg. Hier hebben ze heerlijke pannenkoeken, maar kun je ook vanaf 11.00u terecht voor een kop koffie.

Zijn jullie toch opzoek naar een bos waar de hond wel los mag lopen? Dan kun je terecht in één van de bossen in Groesbeek of Berg en Dal. Lees hier meer over De mooiste plaatsen om met de hond te wandelen in Groesbeek en Berg en Dal.

Gaan jullie ook wandelen bij de Duivelsberg?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van het bos de Duivelsberg. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *