De mooiste plekken om met de hond te wandelen in Groesbeek, Berg en Dal en al het moois wat er omheen ligt

Bos, bos en nog eens bos!

Van heinde en verre komen mensen naar dit prachtige gebied om te genieten van deze mooie stukken bos. En niet voor niets. Je kunt er kilometers wandelen in de prachtige natuur, er leven ontzettend veel wilde dieren en er zijn gezellige cafeetjes om neer te strijken voor een kop koffie met iets lekkers.

En het beste is: De hond mag overal lekker los lopen!

Dit vinden wij de mooiste plekken om te wandelen in Groesbeek, Berg en Dal en al het moois wat er omheen ligt.

Het Groesbeekse bos

Weer of geen weer, het Groesbeekse bos is wat ons betreft altijd wel het leukste bos om naartoe te gaan. Ieder seizoen worden we weer verrast met de prachtigste kleuren, geuren en veranderingen.

Dat is in ieder bos natuurlijk wel zo, maar het Groesbeekse bos is voor ons als thuiskomen. De mensen zijn vriendelijk en er zijn altijd wel speelmaatjes te vinden.

In vrijwel het hele bos is het een losloop gebied. Het bos loopt uiteindelijk helemaal door naar Malden, Mook, Berg en Dal, Heilig Landstichting en zelfs tot aan Duitsland.

In de lente zijn er vaak hertjes te spotten, vooral als je ’s morgens vroeg of juist tegen de avond gaat wandelen. Houd er wel rekening mee dat de hond de geur kan opvangen en er tussenuit kan schieten. Er loopt namelijk vrij veel wild in dit gebied, ook wilde zwijntjes.

Het bos is in 2 stukken gedeeld door een weg. Vanuit het ene gedeelte kun je door wandelen tot aan Malden. Het is een ruim bos met verschillende paden en een groot grasveld in het midden.

Het Groesbeekse bos vanaf de Wolfsberg

Je kunt de auto parkeren naast de parkeerplaats van restaurant/hotel de Wolfsberg. Als je de navigatie instelt op de Wolfsberg, is de parkeerplaats 10 meter verderop.

Vanuit daar kun je zo het bos in wandelen. Je kunt bij de Wolfsberg voor een kop koffie wel terecht, maar binnen en in het hotel is de hond niet welkom.

Dit gedeelte van het bos is lekker groot en heeft ontzettend veel kleine paadjes om doorheen te struinen. Als jullie verdwalen kan Google Maps je altijd weer terug begeleiden naar de parkeerplaats. 🙂

Als je het grote pad blijft volgen, kom je uiteindelijk bij een nieuw avonturenbos. Super leuk voor de kinderen om zich de hele middag te vermaken. Er staan speeltoestellen, picknicktafels en genoeg stokken om toffe hutten mee te bouwen.

De hond moet hier wel even aan de lijn blijven en ook wordt er verwacht dat hondenpoep wordt opgeruimd.

Tip: Willen jullie graag een wandelroute volgen? Wandel dan de 3,5 km lange Filosofen route. Hier lees je meer over de Filosofen route met de hond door het Groesbeekse bos.

Groesbeekse bos vanaf het Zwaantje

Aan de andere kant van het bos kun je de auto parkeren bij restaurant het Zwaantje.

Ook daar kun je terecht voor een kop koffie en daar mag je ook met de hond binnen zitten. Buiten hebben ze ook een grote overkapping met terrasverwarmers.

In dit gedeelte van het bos kun je een groot rondje wandelen. Je komt dan langs de weilanden waar je een prachtig uitzicht hebt. Als je flink door zou lopen, heb je het rondje in drie kwartier gemaakt. Het is een leuk stuk bos om op je gemak doorheen te struinen.

In dit gedeelte van het bos kom je vaak ook minder mountainbikers tegen. Er zijn wel mountainbike routes, maar daar kun je met de hond prima omheen wandelen. Er loopt een breed pad door het midden van het bos. Daar kunnen jullie lekker overzichtelijk wandelen en zijn vaak speelmaatjes te vinden.

Het bos in Malden vanaf het zweefvliegveld

Dit prachtige stuk bos is ontzettend leuk als je met de kinderen op stap bent. Er is van alles te zien en heel soms staat er nog wel eens een ijscowagen op de parkeerplaats. 🙂

Er zit een zweefvliegveld met een gezellig cafeetje genaamd Zweef-Inn. Ze hebben heerlijke stukken taart en de hond is meer dan welkom.

Vanaf daar kun je de zweefvliegtuigen zien opstijgen en heb je mooi uitzicht over het veld en de bossen er achter. Er zit een openbare parkeerplaats iets verder dan het zweefvliegveld waar je de auto kunt parkeren.

Er zit een ontzettend groot bos achter wat weer helemaal doorloopt tot aan Groesbeek. Er staan verschillende bankjes in het bos om even lekker te genieten van de natuur.

Het bos van de Duivelsberg in Berg en Dal

Het bos de Duivelsberg is in de weekenden een druk bezocht bos. Vooral in de zomertijd is het een populaire plek om even lekker de frisse lucht op te snuiven met zowel de kids, als de hond.

In dit bos moet de hond wel overal aan de lijn. Een lange looplijn mag wel, zodat je maatje wat meer ruimte heeft om rond te snuffelen.

Je kunt er een wandelroute volgen van ongeveer 3km. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker je eigen pad volgen. Het bos heeft nog stukjes ongerepte natuur waar geen paden gemaakt zijn.

Er wordt gefluisterd dat het spookt in het bos van de Duivelsberg, maar wij hebben het tot op heden nog niet kunnen ontdekken. Durven jullie een kijkje te gaan nemen?

Lees hier alles over het bos van de Duivelsberg.

‘De Kuil’ in Berg en Dal

Berg en Dal is nog zo een prachtig gebied om doorheen te wandelen. De kuil is een plek die in het bos van Berg en Dal verstopt ligt.

Het is als het ware een lager gelegen gebied waar je met een trappetje naar beneden loopt. Het geeft het gevoel dat het een beetje verscholen ligt tussen de bomen. In het weekend is dit een druk bezochte plek voor mensen die hier gezellig samen komen met hun honden. Er staan een aantal picknicktafels waar je even lekker kunt gaan zitten, terwijl de honden samen spelen.

Op de vroege ochtend zijn er ook veel sporters te vinden. Gezellig voor je hond, maar niet iedereen vind het even leuk om een natte lebbert in zijn gezicht te krijgen. Later op de dag zijn er vaak niet meer zoveel sporters te vinden en is het een ware hondenspeelplaats.

Het bos van Berg en Dal is een losloop gebied. Als jullie uitgespeeld zijn, kunnen jullie de wandeling voortzetten door de prachtige bossen die er omheen liggen.

Je kunt de auto parkeren achter hotel Erica. Vanuit daar kun je zo het bos inlopen en zie je na ongeveer 200 meter aan de rechterkant vanzelf de trappetjes naar beneden.

Na afloop kunnen jullie buiten op het terras van hotel Erica terecht voor een lekkere kop koffie.

Wat vinden jullie het mooiste gebied om te wandelen rondom Groesbeek en Berg en Dal?

Wij zijn benieuwd naar jullie mooiste wandelroutes en spannendste avonturen!

Als jullie willen, kunnen jullie hier onder een berichtje achterlaten. Dan kan ik jullie mooiste avonturen hierboven verwerken in de website.  🙂

Plannen jullie een reisje of hebben jullie nog vragen?

Stel ze gerust! Wij gaan graag op onderzoek uit om het beste uit jullie reisje te halen!

2 antwoorden op “De mooiste plekken om met de hond te wandelen in Groesbeek, Berg en Dal en al het moois wat er omheen ligt”

  1. Jammer dat het Bos achter hotel Erica wordt beheerst door hordes schreeuwende MTB’ers. Voor de lol hoe je daar niet meer te lopen. Op de Duivelsberg mag de hond jammer genoeg niet loslopen……

    1. Hoi Jan, bedankt voor je tip over het bos bij de Duivelsberg. Ik heb het aangepast op de website! Inderdaad jammer dat de hond hier aan de lijn moet, maar je komt hier in ieder geval geen mountainbikers tegen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *